Genç Yazılım Mühendisi  İYİ Parti'den Aday Adayı 

TAKİP ET

Samsunlu Yazılım Mühendisi Efe Aydın, İYİ Parti'den Samsun Milletvekili aday adayı oldu. 

1993 Samsun doğumlu olan ve Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce Yazılım Mühendisliği bölümünü tam burslu bitirdikten sonra İtalya'da alanında master yapan Efe Aydın, İYİ Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği geniş katılımlı toplantı ile  Samsun Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Aydın gençlerede mesaj verdi. 

Üniversiteyi birincilikle bitirmesine rağmen tercihi olan akademisyenliğe karşılaştığı 'liyakatsizlik içeren zorluklar' nedeniyle ulaşamadığını belirten Aydın, İtalya'da, Milano Teknik Üniversitesi'nde master yaptıktan sonra Samsun Teknopark'ta eşi ile birlikte şirket kurduğunu anlattı. 

GENÇLERE MESAJ VERDİ 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Efe Aydın, "Samsun Teknopark'ta projelerimizi başarıyla tamamladık. Bu süreçte bir yarışmada proje fikrimiz ve uygulamamızla Silikon Vadisi ödülü kazandık. Google'ın düzenlediği Hash-code etkinliğinde bazı üniversite hocaları puan alamazken Samsunda 1.
oldum. Ne yazık ki Samsun'da yürütmeye çalıştığımız bu girişimde, bizleri çalışmalarımızın
başında ziyaret eden rektörler, valiler, teknoloji bakanlarıyla yaptığımız yüz yüze
görüşmelerde 'Sizin burda ne işiniz var?' gibi fikir bariyerleriyle karşılaştık. Daha sonra da piyasanın bizim durumumuza karşı olan algı bariyerleri yüzünden Samsun'daki çalışmalarımızı sonlandırmak zorunda kaldık. İstanbul'da çalışmaya başladık. Gençlere sesleniyorum; Hayatta fırsatlar her zaman ve siz istediğinizde ayağınıza gelmez. Fırsatın
geleceği güne öyle iyi hazır olmalısınız ki, karşılaştığınızda kaçırmayın. İstanbul'da
çalıştığım şirketlerde kendimi gösterdikten sonra artık uluslararası bir şirkette, başta
otomotiv sektöründe dünya liderlerinden olan bir firma olmak üzere, çeşitli uluslararası
firmalar için hazırlanan yenilikçi projelerin teknoloji takım liderliği gibi pozisyonlarında
çalışıyorum "dedi. 

Zekeriya FIRAT 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Efe Aydın, geniş katılımlı toplantıda gençlere hayallerinden vazgeçmemeleri çağrısında bulundu.