GençKart ile Sanat Dolu Anlar! Ücretsiz ve İndirimli Etkinlikler Başlıyor!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı tarafından hayata geçirilen "GençKart" projesi, gençleri kültür ve sanatla buluşturuyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile GençKart sahipleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerleri ile birçok sanatsal etkinlikten ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, 18 yaşına gelen gençlere verilecek GençKart, 1 yıl boyunca geçerli olacak ve gençlere kültürel etkinliklerde önemli avantajlar sunacak.

Cumhurbaşkanı Kararı ile hayata geçirilen "GençKart" projesi, gençleri kültür ve sanatın zengin dünyasıyla buluşturmayı hedefliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "GençKart" isimli projesi kapsamında gençler, müze ve ören yerleri başta olmak üzere birçok sanatsal etkinlikten ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Eylül 2023 tarihinde yaptığı açıklamaya göre, 18 yaşına gelen gençlere verilecek GençKart, 1 yıl süreyle geçerli olacak. Bu kart sayesinde gençler, müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli olarak yararlanabilecekler. Erdoğan, zaman içinde uygulama kapsamında gençlere sunulan imkanların daha da genişletileceğini belirtmişti.

GençKart projesi ile gençler, sanatın çeşitli alanlarında kendilerini geliştirme fırsatı bulacak ve kültürle iç içe bir yaşam sürme imkanı elde edecekler.

gençkart kültür sanat ücretsiz indirimli etkinlik