Gençler Samsun'u keşfediyor

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce başlatılan 'Keşfet Şehrini Farket Projesi' kapsamında gençler, kentin tarihi ve turistik yerleri ziyaret ederek, kültürel ve geleneksel lezzetlerini tadıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 'İdeallerin Ülken Kadar Büyükse Büyükşehir Seni Bekliyor' mottosuyla gençlere yönelik 'Büyükşehir Gençlik Hareketi' başlattı.

2021 yılında 4 bin 76, 2022 yılında ise 5 bin 310 öğrencinin katıldığı 'Samsun'u Keşfet Şehrini Farket Projesi' kapsamında bu yıl 700'ü afet bölgesinden gelen gençler olmak üzere toplam 7 bin 400 öğrenci istifade edecek.

Yaz mevsimi süresince devam edecek etkinlikte şehir merkezinde yaşayanlara ilçeler, ilçelerde yaşayanlara ise kent merkezi gezdirilecek.

DOĞA, KÜLTÜR VE TARİH GEZİSİ

Gezilerde ortaokul ve lise öğrencileri gemi turlarına katılıyor. Ondokuzmayıs Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Planeteryumun’u, Tütün İskelesi, Panorama Dijital Gösteri Merkezi, Onur Anıtı, Kent Müzesi, Cerrahi El Aletleri ve Sağlık Müzesi, Bandırma Gemi Müzesi’ni ziyaret ediyor. Tekkeköy Mağaraları’nı gören gençler, Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı'nı, Çarşamba Göğceli Çivisiz Camii’ni, Ayvacık ilçesi Suat Uğurlu Baraj Gölü’ne götürülerek güzel bir gün geçiriyor.

Gezi sonunda gençlere 'Temsilci Genç Belgesi' veriliyor. Her öğrenciye tişört, şapka, yapboz, yaka kartları ve kitap ayracı hediye ediliyor.