Gençlere 'mesleki eğitim' şansı

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "2022 yılı sonuna kadar bir milyon gencimizi mesleki eğitim merkezlerine dahil etmeyi hedefliyoruz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen Danışma Meclisi toplantısında konuştu.

OSB Mesleki Eğitim Merkezleri açılış programının yapıldığını hatırlatan Çiğdem Karaaslan, şöyle devam etti: "2022 yılı sonuna kadar bir milyon gencimizi mesleki eğitim merkezlerine dahil etmeyi hedefliyoruz. Gençlerimiz, gelen ürünü üreten değil onu tasarlayan ve dünyaya ihraç eden bir Türkiye'nin asıl taşıyıcıları olacak."

MİLLİ UÇAKTAN MİLLİ UYDUYA
HÜRJET'in önümüzdeki yıl ilk uçuşunun planladığını, seri üretim kararının açıklandığını aktaran Karaaslan, Avrupa ve dünyanın en uzun çift tüplü tüneli olan 14,5 kilometrelik Zigana Tüneli'ndeki ışık görülmesi dolayısıyla da tören yapıldığına işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi olma özelliğini taşıyan test ve eğitim gemisi TCG Ufuk'un envantere girdiğine dikkati çeken Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, şunları kaydetti: "Yani milli uçaktan milli uyduya, milli uydudan milli istihbarat gemisine kadar sadece iki hafta içinde Türkiye'nin o birikmiş çalışmalarını gün yüzüne çıkarıp dünyayla paylaştığı bir süreçte herhalde dünya Türkiye'yi mercek altına almıştır diye düşünüyorum." AA