Göle hafriyat dökümü iddiasına suç duyurusu 

TAKİP ET

Samsun'da Avukat Hüseyin Cimşit, baraj gölüne döküldüğünü iddia ettiği toprak ve hafriyatla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Samsun Barosu üyesi Avukat Hüseyin Cimşit, Yeşilırmak üzerinde sulama ve elektrik enerjisi üretimi amacı ile 1975-1982 yılları arasında inşa edilerek faaliyete geçen Suat Uğurlu Barajı ve HES’e toprak ve hafriyat döküldüğü iddiasıyla Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

SORUŞTURMA ÇAĞRISI 

Av. Hüseyin Cimşit, Samsun’un Çarşamba ilçesinde Yeşilırmak üzerinde faaliyet gösteren Suat Uğurlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin bulunduğu baraj gölüne Ayvacık ilçe yolu üzerinde sürdürülen taşocağına yol yapım çalışmaları nedeniyle döküldüğünü iddia ettiği toprak ve hafriyatla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği şikayet dilekçesinde “Bütün barajlar toplumun tümüne aittir. Toplumun tümünün sağlığı ile de ilgilidir. Baraj gölüne toprak dökülmesinin kabul edilemez olduğunu bilen bir yurttaşım. Olay yeri, Çarşamba Suat Uğurlu Baraj Gölü sol sahili Ayvacık ilçe yolu üzerinde baraj gövdesi ile Legand Oteli arasında baraj gövdesine yaklaşık 150 metre uzaklıktadır. Bu yasa dışı işleri yapanların sayın savcılıkça tespit edilerek cezalandırılmaları için haklarında kovuşturma yapılmasına karar verilmesini talep ve rica ederim ""ifadelerini kullandı.

Cemil CİĞERİM 

Av.Hüseyin Cimşit 

Avukat Hüseyin Cimşit,  Suat Uğurlu Barajı ve HES’e toprak ve hafriyat döküldüğü iddiasıyla Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.