Gönül Coğrafyası  Kampı Neşeli Geçiyor

TAKİP ET

Gönül Coğrafyası Kış Kampı için Samsun'a gelen yabancı öğrenciler, hem kentin tarihi, kültürel değerlerini tanırken hem de oldukça eğlenceli zaman geçiriyor

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği 'Gönül Coğrafyası 7. Tematik Kış Kampı' birçok etkinlikle devam ediyor. Kampta ülkemizde eğitim gören 36 farklı ülkeden Samsun'a gelen öğrenciler yer alıyor.

Kampta Prof. Dr. Yasin Aktay, öğrencilere 'Türkiye’nin İnsani Yardım Merkezli Dış Politikası' konulu konferansı gerçekleştirerek bilgiler verdi. Öğrenciler daha sonra bowling oynayarak moral depoladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, kampın çok verimli geçtiğini söyledi. 

SAMSUN TURUNA ÇIKTILAR
Öğrenciler, Samsunum 1 Gemisi ile Karadeniz'e açılarak tura çıktılar. Öğrencilere, simit, peynir ve çay ikramı yapıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun’a çıktığı Bandırma Vapuru’nun replikası, Panorama Müzesi, Samsun Kent Müzesi ve Amazon Köyü ziyaretleri gerçekleştiren öğrenciler, Lunapark'ta gönüllerince eğlendi. Lunapark'ta bulunan tüm eğlence aletlerinin deneyimini yaşayan öğrenciler, unutamayacakları bir gün geçirdiler.

Zekai ANIL

Sürpriz bir turla Lunapark'a giden yabancı öğrenciler, tüm eğlence araçlarına binerek oldukça keyifli zaman geçirdi.

Prof. Dr. Yasin Aktay, panel sonrası öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları cevapladı.