Gönüllere 'temas' eden konser 

TAKİP ET

Samsun'un sevilen yerel müzik gruplarından Grup Temas, Türk müziğinin sevilen şarkılarını yorumladığı konseriyle sevenlerine unutulmaz bir nostalji ve müzik ziyafeti yaşattı. 

Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu dolduran Samsunlu sanatseverler, konser boyunca birlikte gruba eşlik etti. Asıl mesleği doktorluk olan grubun solisti Volkan Konya’yı meslektaşları ve dostları da yalnız bırakmadı.

KONSERE YOĞUN İLGİ 

Geniş bir katılımla gerçekleşen programa, Temas Grubu kurucularından Akın Saral ve eşi Nazan Saral, Samsun Barosu ve kamu kurumlarından davetlilerin yanı sıra Atakum Kent Konseyi temsilcileri, Atakum Engelliler Meclisi Başkanı Nadide Döktür, Bahçeşehir Koleji 19 Mayıs Kampüsü Müdürü Vedit Köksal, Elektrik Mühendisleri Odası temsilcileri, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Türk Müziği Topluluğu Şef Hatice Sevtap Bayraktar, Grup Özgürlük Müzik Grubu solistleri Muhsin Korkmaz ve İbrahim Turkaç, Atasam Derebahçe Hastanesi Başhekimi Gastroenteroloji Uzmanı Doktor Özgür Ecemiş, bir önceki dönem CHP Milletvekili Adayı ve Gazi Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Doktor Murat Çan, Atasam Tıp Merkezi Ameliyathane Ekibi ve Sekretaryası ve çok sayıda sanatsever katıldı

    
Programda grubun solisti Doktor Volkan Konya, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete dikkat çekmek için bir şarkıyı yorumlarken doktor önlüğünü giyerek izleyicilere 'şiddete hayır' mesajı verdi. Grubun müzisyenlerine birer teşekkür plaketi sunan Konya, Atakum Engelliler Meclisi Başkanı Nadide Döktür’e bir tanesi program öncesinde olmak üzere engelli sandalyesi hediye etti. Konserde yerel müzik gruplarından Grup Özgürlük solistleri Muhsin Korkmaz ve İbrahim Turkaç, misafir sanatçı olarak sahne aldılar. Programda küçük bir çekiliş yapılarak kazanan davetliye Mod Mücevherat’tan hediyesi takdim edildi. Programın sonunda, etkinliğe olan katkılarından dolayı gazetemiz Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Feride Sezgin ile sponsor firmalardan Asil Gıda ve Işık İhtiyaç Md. Ltd. Şti. Genel Müdürü Mehmet Yetim, Mod Mücevherat Firma Yetkilisi Ceyda Kara ve Fatih Bahtiyar, nokulcu.com platformu yetkilisi Gıda Mühendisi Elif Baş ve Tacir Rulman San. Tic. A.Ş. firma yetkilisi Serkan Tacir’e Grubun solisti Konya tarafından birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Desteklerinden dolayı HHALK Gazetesi ve Asil Gıda'ya teşekkür plaketi takdim edildi. 
 

'SPONSORLARIMIZA  TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

Konser etkinliğiyle ilgili gazetemize açıklamada bulunan Grup Temas solisti Volkan Konya şunları söyledi:“Öncelikle konserimize yoğun ilgi gösteren tüm Samsunlu sanatseverlere teşekkür etmek isterim. Çok iyi bir ekiple birlikte çalışıyoruz. Orkestramıza yeni katılan arkadaşlarımız var. Grup Özgürlükten üç arkadaşımız bu konserimizde bize yardımcı oldular. Kanun virtüözümüzden Klarnet Ustamıza kadar hepsine gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varlar. İnşallah birlikte daha nice güzel konser etkinliklerinde onlarla birlikte seyircilerimizle buluşacağız.  Konserlerimize gösterilen bu yoğun ilgiden şunu anlıyoruz ki dostlarımız, büyüklerimiz bize destek oluyorlar ve bizi beğeniyorlar. Her konserimizde sevenlerimizin sayısı artıyor. Bundan dolayı oldukça mutluyuz. Bu konserimiz vesilesiyle gerek sivil toplum kuruluşlarından gerekse konser etkinliğimize sponsor olarak bize desteklerini sunan firmalarımızdan aldığımız enerjiyle daha da güçleniyoruz. Özellikle bize haber desteği sunan Hedef Halk olmak üzere sponsor firmalarımız Asil Gıda Işık İhtiyaç Maddeleri Limitet Şirketi, Mod Mücevherat, nokulcu.com, Tacir Rulman San. Tic. A.Ş. yetkililerine müteşekkiriz. Bunun yanı sıra Atakum Kent Konseyi’nin ve Atakum Engelliler Meclisi’nin de bizlerle birlikte olduğunu biliyoruz. Onlara da şükranlarımı sunuyorum."

Grup Temas, Türk müziğinin sevilen şarkılarını yorumladığı konseriyle sevenlerine unutulmaz bir nostalji ve müzik ziyafeti yaşattı. 
 

" ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI UNUTMADIK"

Konya açıklamasına şöyle devam etti; "Bu konserimizde şöyle bir farklılık daha yapmak istedik. Atakum Engelliler Meclisi vesilesiyle bazı engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye hediye ettik. Bu da bizim için bir mutluluk vesilesi oldu. Sponsor desteğimiz güçlendiğinde, farkındalık yaratan daha büyük etkinlikler düzenlemeyi arzu ediyoruz. Daha çok insanın hayatlarına dokunmak istiyoruz. Bizim bu tarz organizasyonlardan maddi bir beklentimiz bulunmuyor. Amacımız ihtiyaç sahibi insanlara ulaşarak onlara yardımcı olmak, hayatlarına dokunmaktır. Ünlü Şairlerimizden Baki’nin ifade ettiği gibi bu gök kubbede hoş bir seda bırakabilmektir. Bu yardımcıları ulaştırabilmek için de başta halkımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, yerel ve ulusal markalarımızın desteklerine ihtiyacımız var."               
BİRBİRİNDEN YETENEKLİ İSİMLER     
Grup Temas Orkestra Ekibi, birbirinden yetenekli usta müzisyenlerden oluşuyor. Kabak Kemane, Keman ve kemençede Atakan Karadeniz, kanunda usta virtüözlerden Birol Kabacı, bateride Onur Güven, Elektro gitarda Muhammet Çoruhlu, basgitar ve tulumda Muhammet Hatipoğlu,  klarnette Onur Kızılırmak, akordeonda Erhan Gül, klavyede Volkan Bulut ve perküsyonda Zeki Gümüştaş yer aldılar. 

Nazım AKPINAR