Google Kişiler Widget ile Yeni Özellik Geliyor!

TAKİP ET

Google Kişiler widget'ı, kullanıcıların işine yarayacak yeni bir özelliğe kavuşuyor. Yakında kullanıcılara, ana ekranlarında kişilerin gönderdiği mesajları doğrudan görüntüleme imkanı sunacak. İşte detaylar:

Google Kişiler widget'ı, kullanıcıların metin mesajlarını doğrudan ana ekranlarında görüntülemelerine olanak sağlayacak bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Bu özellik sayesinde, belirli bir kişiden gelen en son mesajı görüntüleyebilecek ve hatta yanıtlayabileceksiniz. Ancak bu özelliği kullanabilmek için Kişilerin bildirim erişimine izin verilmesi gerekecek.

Ayrıca, yeni tasarım değişiklikleri de gözlemleniyor. Telefon, e-posta ve şirket simgeleri artık üç nokta menüsünün arkasına taşınmış durumda. Bu değişiklik, arama çubuğunda yeni bir “+” simgesine yer açarak kullanıcıların yeni kişi eklemesini daha kolay hale getiriyor.

Google Kişiler widget'ının bu güncellemesi, kullanıcıların belirli kişilerle sohbetlerini doğrudan ana ekrandan görmelerine olanak sağlayacak. Şu anda mevcut olan widget'da sadece kişinin kendisi görülebiliyor ve dokunulduğunda ilgili sohbet penceresine yönlendiriliyorsunuz.

Bu özellik, sık iletişimde olduğunuz kişilerin mesajlarını daha hızlı bir şekilde görebilmenizi sağlayacak. Ayrıca, Google'ın WhatsApp'ın yerini alarak ana mesajlaşma uygulaması olma yolunda çalışmalarını sürdürdüğü görülüyor.

Ayrıca, Kişiler uygulamasında görsel bir değişiklik de tespit edildi. E-posta ve etiket gibi kişi ayrıntılarıyla etkileşime girdiğinizde, kullanışlı bir alt sayfaya erişebileceksiniz. Ancak şu anda bu özellikler test aşamasında bulunuyor.

Google Kişiler teknoloji Android mesajlaşma