Google Mesajlar'a Yapay Zeka İle Sohbet Özelliği Geliyor: İşte Detaylar!

TAKİP ET

Google Mesajlar, Gemini entegrasyonu ile Android cihazlarda yapay zeka destekli sohbet imkanı sunacak. Taslak mesajlar hazırlama, etkinlik planlama ve eğlenceli sohbet etme gibi özellikleri içeren yeni özellikle ilgili detaylar haberimizde!

Google Mesajlar, Gemini entegrasyonu ile Android kullanıcılarına yapay zeka destekli sohbet imkanı sunacak. Gemini, Google Mesajlar içinde yeni bir konuşma olarak görünecek ve kullanıcılara farklı özelliklerle zenginleşmiş bir sohbet deneyimi sunacak.

Gemini'nin sağlayacağı özellikler arasında metin oluşturma, fikirler üretme, etkinlik planlama gibi pratik kullanım alanlarının yanı sıra eğlenceli sohbetlere de olanak tanıması bulunacak. Bu yapay zeka entegrasyonu, önceki Gemini 1.0 Pro deneyimini adapte ederek, daha doğal ve kullanıcı dostu yanıtlar sunacak.

Gemini, Google Workspace (Gmail, Drive, Docs), Haritalar, Uçuşlar, Oteller ve YouTube gibi hizmetlere erişim sağlayan Gemini Uzantılarını destekleyecek. Ayrıca, kullanıcılar resim yükleyip sorgulama yapabilecek, ancak bu sohbetlerde sesli notlar devre dışı bırakılmış durumda.

Kullanıcılar, Google Mesajlar üzerinden Gemini ile şu gibi isteklerde bulunabilecekler:

"Arkadaşımla uzun süredir iletişim kurmadım. Tekrar bağlantı kurmak ve kontrol etmek için kısa bir mesaj tasarlamama yardımcı ol."

"Yemek pişiren biri için etkileyici ancak basit bir 3 öğün akşam yemeği menüsü öner. Vejetaryen olsun."

"Hemen hemen kimseyi tanımadığım bir sosyal etkinliğe gidiyorum. Birkaç ilginç konuşma başlatıcısı öner."

Gemini ile yapılan sohbetlerin RCS üzerinden gerçekleştiği ancak uçtan uca şifreleme olmadığı belirtiliyor. Bu özellik, bu hafta küçük bir kullanıcı grubu için açık beta olarak başlayacak. Kullanıcılar, özelliği kullanmak için Google Mesajlar'ın beta sürümüne kaydolmalı ve 18 yaşın üzerinde olmalıdır.

yapay zeka google gemini teknoloji google mesajlar