Google, Yapay Zeka Robotuna Seçim Yorumu Yasağı Getirdi

TAKİP ET

Google, yapay zeka (AI) sohbet robotu "Gemini"nin, bu yıl gerçekleşecek olan Hindistan, ABD ve İngiltere dahil birçok ülkedeki seçimlerle ilgili sorulara cevap verme yeteneğini kısıtladı. Şirket, seçim dönemlerinde disinformation (yanlış bilgilendirme) ile mücadele amacıyla bu kararı aldı.

Hindistan ekibinden yapılan açıklamaya göre, 2024'te dünya genelinde birçok seçim düzenleneceği ve bu süreçte yapay zeka kullanımının denetim altında tutulması gerektiği belirtildi. Google, bu çerçevede Gemini adlı yapay zeka robotunun seçimle ilgili sorulara yanıt vermesini kısıtladı. Sorulan seçimle ilgili sorulara, "Şu an bu soruya nasıl cevap vermem gerektiğini düşünüyorum. Bu süre içerisinde Google arama motorunu kullanmayı deneyebilirsiniz." gibi belirsiz bir yanıt verilecek.

Gemini daha önce, tarihi figürlerin yanlış tasvir edilmesi ve bazı resimlerde ırksal yanlışlık içermesi nedeniyle eleştirilmişti. Google, bu olumsuzlukların farkında olduğunu belirterek özür dilemiş ve yapay zeka platformunda geliştirmeler yapma kararı almıştı. Şirket, 23 Şubat'ta da insan resimleri oluşturma özelliğini askıya almıştı.

Hindistan hükümeti, 4 Mart'ta teknoloji firmalarından deneme aşamasındaki yapay zeka platformlarını kamuya açıklamadan önce onay almalarını istemişti.

Google yapay zeka (AI) sohbet robotu gemini seçim yorumu yasağı gündem teknoloji yapay zeka hindistan Abd ingiltere samsunhaber haber