Gram Altında Rekor

TAKİP ET

Altın fiyatları, Türk lirasındaki değer kaybına paralel olarak yükseldi. Dolar/TL kurunda yaşanan sert yükseliş nedeniyle gram altında yeni rekor geldi.

Gram altında yeni rekor görüldü. Dolar/TL seçim öncesindeki dar bantta işlem gördüğü yatay seyirden tamamen uzaklaşırken, Türk lirası bugün dolar karşısında güne yüzde 6’ya yakın değer kaybı ile başladı.

Dolar kurunda yaşanan yükselişe paralel olarak altın fiyatları da gram tarafında yeni tarihi zirvesini gördü. Kurdaki yükseliş nedeniyle Gram altındaki günlük yükseliş de yüzde 6’yı buldu.

KURDA SERT YÜKSELİŞ

Dün kapanışta 21,62’den işlem gören Dolar/TL kuru bu sabah erken saatlerde 22,80’in üzerini görerek rekor kırdı. Kur sabah saatlerinde 22,85 seviyesinde seyrederken gram altın fiyatı da 1453 TL’ye çıkarak rekor kırdı.

Ons tarafında ise altın fiyatları, doların küresel piyasalarda zayıflamasının verdiği desteğe karşılık Fed’in bir sonraki faiz kararına dair görülen endişelerle dar aralıkta yatay seyretti.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Haftaya 1315 TL’den başlayan gram altın dün kapanışta 1361 TL olmuştu. Bugün ise dolardaki yükselişle birlikte gram altın 1453 TL’yi test ederek tüm zamanların zirvesini gördü

Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,1 düşerek 1959 dolar seviyesinde işlem gördü. Çeyrek altın 2 bin 297 TL alış ve 2 bin 347 TL satış fiyatıyla, Cumhuriyet altını ise 9 bin 170 TL alış ve 9 bin 343 TL satış fiyatıyla işlem gördü.