Grc Beton Nedir?

TAKİP ET

Grc Beton üretiminde kullanılan malzemeler; beyaz çimento, alkali resistant, alkali dayanımı yüksek cam elyafı, silis kumu, su ve birkaç hammadde olarak sıralanmaktadır. Grc Beton kalitesini belirleyen önemli değişkenler; cam elyafının alkali dayanım oranı, çimento ve kum oranı, kumun yapısı, çimento çeşidi, panellerin kalınlık oranı, püskürtme teknikleri gibi detayları kapsamaktadır. Üretim esnasında kürlemeye yardımcı olmasını sağlayan polimer katkısının uygun olması gerekmektedir. Proje tasarımlarında kalınlık oranları mühendislerin belirleyebileceği bir noktadır. Ancak ince bir malzeme olduğundan ötürü, kalınlığın uymaması çatlaklara neden olabilmektedir. Bu nedenle kalınlık oranları önceden net bir şekilde belirlenmelidir.

Grc Beton klasik beton yöntemlerine göre daha ince ve hafif bir yapıdadır. Genellikle 12 mm kalınlığa sahip panellerden oluşmaktadır. Bu sayede binaların üzerinde ekstra yük oluşturmamaktadır ve nakliye esnasında artı güç gerektirmeden montajı sağlanabilmektedir. Hafifliğinin tam karşıtı olarak dayanım gücü fazlasıyla yüksektir. Araştırmalara göre Grc Beton dış cephe kaplamalar depreme karşı diğer beton çeşitlerinden çok daha uzun zaman dayanıklılık gösterebilmektedir. Bu cephe kaplama malzemesinin tercih edilme nedenlerinin başlıca avantajı güvenilir olmasıdır. Yaşam alanlarında en fazla ihtiyaç duyulan şey; depreme karşı dayanım gücü ve önlemleri, yangına karşı dayanıklı malzemeden üretilmiş harçlardır. Bu özelliklere sahip olması Grc beton elemanını elmas değerine çıkarmaktadır.

Yaşam alanlarını daha güvenilir bir forma sokan Grc Beton, dış etkenlere karşı adeta koruma kalkanı oluşturmaktadır. Güneş ışınları, yağmur suları, rüzgar, basınç gibi faktörler karşısında gösterdiği mukavemet hayranlık uyandıracak cinstendir. Uygun kullanım sağlandığı takdirde binalarda ısı-nem-ses ve su izolasyonu sağlamaktadır. Uluslararası kalite standartlarında üretilen Grc Beton malzemesi, A1 kalitede üretilerek yanmaz malzemeden oluşmaktadır. Enerji tasarrufu sunmasıyla ekonomik, cam elyafı ve çimento içeriğiyle çevre dostu bir malzemedir.  Yaşam boyu hem ekonomik hem şık hemde güvenli bir yaşam alanı isteyenlerin tek tercihidir. Estetik bir elemandır ve tüm tasarım fikirlerinin oluşumunu desteklemektedir. Fazla kapsamlı olan desenlerde, girintili çıkıntılı yüzeylerde ve çeşitli renklerin birleşimiyle elde edilen yapılarda mükemmel bir yardımcıdır.

Grc Beton Ortaya Çıkış Hikayesi

Grc Beton dış cephe kaplama malzemesi, bundan yaklaşık 30 sene öncesinde ortaya çıkmıştır ve Avrupa Ülkeleri üzerinde kullanılmaya başlamıştır. Ardından Amerika, Asya ve diğer kıtalarda viral bir hale gelmiştir. Grc Beton ortaya çıkışından bu yana dek kendini geliştirmeye devam etmiştir. Ülkemizde ise 20 sene öncesinde yavaş yavaş yayılmaya başlamıştır ve 2000'li yılların başında pek çok projede kullanılan kurtarıcı bir malzeme haline gelmiştir. Şehirleşmenin artışı ve binaların git gide yükselmesiyle beraber, tüm yapılara estetik ve modern bir hava katan, hayal gücünün ötesinde tasarımlara imkan veren Grc Beton Dış Cephe Kaplama malzemeside zirveye ulaşmıştır. Özellikle sert iklim koşullarının yaşandığı bölgelerde çok fazla imkan sunmaktadır. Yalıtım sağladığı binalarda dışardan gelebilecek olumsuz hava şartlarından etkilenmeden yaşam kalitesi standartlarını arşa yükseltebilmektedir.

Prekast Dış Cephe Kaplama Neler Sunar?

Grc Beton dış cephe sistemleri, üretim süreci tamamlandıktan sonra kalıp çıkarma makinelerine dökümü yapılarak kalıp haline getirilmektedir. Bu tam anlamıyla müşterinin hayal edebildiği tüm tasarım çeşitlerinin kalıp çıkarma makineleri sayesinde ortaya çıkabileceğini anlatmaktadır. Rüya gibi modern yapıların gerçeğe dönüşmesini sağlayan Grc, müşteri talep ve beklentilerini maksimum derecede karşılamaktadır. Uzun ömürlü ve memnuniyet garantili bir malzemedir. Renk, desen, doku ve form seçiminde sınırsız seçenekler sıralamaktadır. Geriye yalnızca birbirinden güzel proje fikirleri arasından karar kılma aşaması kalmaktadır. Bütün yapıların tasarımına uyum sağlayabilen malzeme, ister bina dış cephelerinde ister iç dekorasyonda kullanılabilmektedir.

Tüm bu süreçlerde müşteriyle birlikte kol kola ilerleyen Grc Beton Firması Nuha Beton, müşterilerinin hayallerine özgün tasarım örnekleri hazırlayarak, onların fikirlerini almaktadır. Deneyimli mimarlardan oluşan kadrosu ve profesyonel 3D çizimleriyle müşterilerine harika sunumlar yapmaktadır. Tasarım onayını aldıktan sonra üretim aşamasına geçen firma, kaliteli malzeme kullanımı ve projeye uygun paneller üretmektedir. Dünya standartlarında Grc Beton malzemeleri üreten ve projelendiren Nuha Beton, güvenilirlik konusunu marka değerleri arasında ilk sırada tutmaktadır. Personel ekipmanları ve çalışma alanlarında da bu güveni sağlamaktadırlar.

Nuha Beton GRC Firması

Uluslararası kalite standartlarında ve ultra mukavemetli malzemelerin birleşimiyle üretimi gerçekleştirilen GRC beton dış cephe elemanları, estetik ve şık projelere imza atmaktadır. Her biri birbirinden farklı ve şık olan dış cephe seçeneklerine veya hayalinizdeki yapılara sahip olabilmenin en kısa yoludur. Bu süreçte güvenilir ve kaliteli malzemeler kullanan prekast firması Nuha Beton ile çalışarak, başarılı bir süreç geçirmeniz mümkündür. Profesyonel mimar ve mühendislerden oluşan ekibiyle, yapı sahipleri için kreatif tasarımlar sunmaktadır.

Müşteri memnuniyetini en büyük değerleri arasına alan firma, hizmette kaliteden asla ödün vermemektedir. 2002 senesinden itibaren sektörün içerisinde yer alan ve sektör öncüsü haline gelen firma, 'önceliğimiz güveniniz' sloganını kendine yol haritası edinmektedir. Üretimin her aşamasına müşterilerini dahil ederek, beklentileri ön planda tutmaktadır. Uluslararası Cam Elyaf Takviyeli Beton Derneği üyesi olan Nuha Beton, 12.000 m2 açık alanı ve 4.000 m2 kapalı alanda hizmetlerini hayata geçirmektedir. Merkez ofisinde proje detay süreçlerini geçiren ve müşterilerine prekast çözümler sunan firma, inşaat sektörüne büyük değer katmaktadır.

Firma ile iletişime geçmek ve hayalinizdeki dış cephe kaplama uygulamalarını paylaşıp teklif almak için www.nuhabetonprekast.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Projelerini inceleyerek fikir edinebilirsiniz. Sosyal medya kanallarında da projelerini paylaşan firma, tamamen güven odaklı çalışmaktadır. İyi bir prekast deneyimi edinmek istiyorsanız, işin adresi Nuha Beton Prekast dememizde fayda var.

https://www.instagram.com/nuhabeton/