Gümrük kapılarında üç ayda 364 kilo kaçak altın yakalandı

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin çalışmaları sonucunda yaklaşık 922 milyon lira değerinde kaçakçılığı önlediği bildirildi. İlk üç ayda ise 364 kilogram kaçak altın ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul, Kırklareli, Edirne ve Van'da gerçekleştirdikleri operasyonlarda bu ay 109 kilogram uyuşturucu madde ile Kocaeli'de 4 bin 326 adet kaçak oto parçasına el koydu.

İstanbul Havalimanı'nda yapılan kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerinde ise piyasa değeri 34 milyon lira olan 49 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Mart ayında Kapıköy, Dereköy, Kapıkule gümrük kapıları ve İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen diğer operasyonlarda ise 80 milyon lira değerinde 60 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu operasyonlar neticesinde sadece mart ayında İstanbul, Kırklareli, Edirne ve Van'da düzenlenen operasyonlarda 114 milyon lira değerinde 109 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiş oldu.

Ayrıca, Kocaeli'de gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 776'sı hava yastığı, 19'u ekran, 9'u far, 106'sı gösterge paneli, 13'ü araç parçası ve 1280'i araç beyni olmak üzere toplamda 4 bin 203 oto parçası bulundu. İkinci operasyonda ise, şüpheli olarak değerlendirilen konteynerde yasal yükün içine gizlenmiş 123 oto motor parçası ele geçirildi. Operasyonlarda ele geçirilen oto parçalarının piyasa değeri yaklaşık 90 milyon lira olarak hesaplandı.

Kaçak eşyaların tespit edilerek ele geçirilmesinin yanı sıra, yılın ilk çeyreğinde 364 kilogram kaçak altına el konuldu. El konulan kaçak altının piyasa değeri ise 700 milyon lira olarak belirlendi. Böylece, farklı tarihlerde ve yerlerde gerçekleştirilen operasyonlarla yaklaşık 922 milyon liralık kaçakçılığın önüne geçilmiş oldu.
 

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri üç ayda 364 kilo kaçak altın yakalanma kaçak altın altın kocaeli istanbul kapıköy dereköy kapıkule kırklareli edirne van kaçak altın operasyonu gündem samsunhaber haber