Gümrük Muhafaza Ekipleri 100 Milyon Liralık Kaçakçılığı Önledi

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Türkiye genelinde gerçekleştirdikleri operasyonlarla son bir hafta içerisinde yaklaşık 100 milyon lira değerinde kaçakçılık girişimini engelledi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında titizlikle yürütülen risk analizi ve hedefleme çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlarda, Habur, Sarp, Üzümlü, Sabiha Gökçen ve Trabzon Havalimanı gümrük kapılarında toplam değeri 92 milyon lira olan 35 kilogram altın ele geçirildi. Ayrıca, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaklaşık 4,5 milyon lira değerinde uyuşturucu ve Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 3,5 milyon lira değerinde 10,5 kilogram işlenmiş kehribar bulundu.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin kararlı ve etkili müdahalesi sonucunda, son bir haftada yaklaşık 100 milyon liralık kaçakçılık girişimi engellenmiş oldu.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri 100 Milyon Liralık Kaçakçılığı Önledi 100 milyon liralık kaçakçılık girişimi asayiş Habur Sarp Üzümlü Sabiha Gökçen ve Trabzon Havalimanı gümrük kapıları Kapıkule Gümrük Kapısı samsun haber gündem haber