Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Büyük Başarı: 252 Milyon Liralık Kaçak Eşya Ele Geçirildi!

TAKİP ET

Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, toplam değeri 252 milyon lirayı aşan kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütünü ele geçirdi. Detaylar haberimizde!

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin Mersin ve Ankara'da yürüttüğü operasyonlar büyük bir başarıyla sonuçlandı. Yapılan çalışmalarda, kaçakçılıkla mücadele kapsamında önemli miktarda kaçak eşya ve malzeme ele geçirildi.

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nün istihbari çalışmaları sonucunda, limandan çıkış yapan bir konteynerin üzerindeki numaranın değiştirildiği tespit edildi. X-ray taraması sonucunda şüpheli yoğunluk belirlenen konteynerde yapılan detaylı aramada, 240 milyon liraya yakın değerde çeşitli türlerde ticari eşya ele geçirildi. Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla söz konusu eşyalara el konuldu ve soruşturma başlatıldı.

Ankara'daki operasyonda ise Gümrük Muhafaza ekipleri, bir depo önündeki şüpheli araç üzerinde yaptıkları aramada, değeri 12 milyon lirayı bulan 2 milyon 532 bin 600 adet/dal bandrolü bulunmayan makaron ve tam olarak yapıştırılmamış bandrollü 2 bin 664 kilogram kıyılmış tütün ele geçirdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla eşyalara el konuldu ve şüphelilere ilişkin tahkikat başlatıldı.

Bu iki operasyonla birlikte, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından 252 milyon liralık kaçakçılık faaliyeti önlenmiş oldu. Bu başarılı operasyonlarla kaçakçılıkla etkin bir şekilde mücadele devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri mersin ankara operasyon 252 milyon liralık kaçak eşya makaron kıyılmış tütün tütün ürünleri kaçak tütün ürünleri samsun samsunhaber gündem haber