Günlük Kiralık Ev Değil, Çadır: Haftalığı 6 Bin TL!

TAKİP ET

Konut ve barınma kriziyle birlikte günlük ev kiralama platformlarındaki fiyatlar tırmanırken, ABD merkezli bir platformda yayınlanan "plaja yakın büyük çadır" ilanı, haftalık 6 bin TL fiyatıyla şaşkınlık yarattı.

Küresel çapta yaşanan konut ve barınma krizi, günlük ev kiralama platformlarında ilginç ve pahalı ilanlara yol açıyor. ABD merkezli bir platformda yayınlanan ilanlardan biri, Avustralya'nın güneyindeki Seaton kentinde sahile yakın bir evin arka bahçesine kurulan çadırı konu alıyor. Haftalık 200 dolar (yaklaşık 6 bin TL) fiyat etiketiyle satışa sunulan çadırın denize yakın olması sebebiyle bu kadar yüksek bir ücret talep edildiği belirtiliyor.

İlan, "Plaja Yakın Büyük Çadır" başlığıyla yayınlanırken, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. İlanın sahibi olan William adlı iş insanı ve girişimci ise konu hakkında henüz bir açıklama yapmış değil. Sosyal medya kullanıcıları, bu tarz fiyatların konut krizini daha da derinleştirdiğini belirterek ilana sert tepkiler gösterdi. Özellikle "Bu kadar paraya normal bir daire de kiralayabilirsiniz" şeklindeki yorumlar dikkat çekti.

Bazı kullanıcılar ise, "Platformun kurallarına uyulduğu sürece ilanın yayında olması gerektiği" görüşünde. Ancak genel olarak çoğu kişi, konut krizi sürecinde bu tarz yüksek fiyatlı çadır kiralama ilanlarının çözüm olmaktan uzak olduğunu düşünüyor.

dünya kiracı çadır kira haftalık