Haaretz'ten Netanyahu'ya Sert Eleştiri: 'İsrail'in En Kötü Hükümeti!'

TAKİP ET

"Haaretz gazetesi, Ramazan ayındaki Mescid-i Aksa kısıtlamalarını ağır bir dille eleştirerek, Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümeti ülkeyi yakmakla suçluyor."

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya ibadet edenlerin girişine getirilen kısıtlamaları sert bir dille eleştiriyor. "İsrail'in şimdiye kadarki en kötü hükümeti ülkeyi yakmak istiyor" başlıklı başyazıda, Binyamin Netanyahu hükümetinin aldığı kararlar büyük bir eleştiri alıyor.

Yazıda, Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişte getirilen kısıtlamaların, hükümetin Gazze Şeridi saldırılarından bu yana aldığı en tehlikeli karar olduğu ifade ediliyor. Başyazıda ayrıca, Ramazan ayının, Hamas'ın propagandasını çürütmek ve İsrail'in savaşının sadece Hamas'a karşı olduğunu göstermek için bir fırsat olabileceği belirtiliyor.

Haaretz, Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümeti sert bir dille eleştirerek, ülkenin felakete sürüklendiğini iddia ediyor. Yazıda, hükümetin Filistinlilerle olan çatışmayı körüklemek için fırsatları boşa harcadığı ve ülkeyi yakmak isteyen bir lider tarafından yönetildiği uyarısı yapılıyor.

Ayrıca, Filistin kaynakları, Netanyahu'nun olumsuz tutumunun, Hamas ile anlaşma yapılmasının önünde engel oluşturduğunu belirtiyor. Netanyahu'nun arabuluculara karşı olumsuz tavrının, bölgedeki çözüm çabalarını sekteye uğrattığı ifade ediliyor.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik kısıtlamaları ve Netanyahu'nun tutumu, bölgedeki gerginliği artırırken, Haaretz'in sert eleştirileri, ülkedeki siyasi gerilimi daha da tırmandırabilir.

dünya israil Haaretz Netanyahu tepki