Hafta Sonu Türkiye'de Bahar Gibi Hava Bekleniyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı tahminlere göre, hafta sonunda Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklar ve yağışsız bir hava bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hafta sonu hava durumu tahminlerine göre, Türkiye genelinde bahar havası hakim olacak. Yurdun batısında, İzmir'de hafif yağışlar görülmesi beklenirken, Doğu Anadolu bölgesinde ise yüksek kesimlerde hafif kar yağışı olabileceği belirtiliyor.

Genel olarak, hafta sonu boyunca Türkiye'nin genelinde güneşli ve yağışsız bir hava beklenmektedir. Havanın mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık değerlerine sahip olmasıyla birlikte ülke genelinde bahar havası yaşanacak.

Pazar günü Hakkari ve Iğdır'da lokal yağışlar görülebileceği bildirilmiştir. Ancak genel olarak yağış miktarının düşük olması beklenmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde bulutlu, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda aralıklı yağışlı, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceğini tahmin etmektedir. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenmektedir.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanmıştır. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis beklendiği belirtilmiştir.

Hava durumu Bahar Sıcak hava Bu hafta sonu türkiye harita tahmin gün