Haiti'de Silahlı Çetelerin Hapishaneye Saldırısı: 3 Bin 600 Mahkum Firar Etti, 12 Kişi Öldü

TAKİP ET

Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'deki Croix des Bouquets Hapishanesi, silahlı çetelerin baskınına uğradı.

Çatışma sonucunda 3 bin 600 mahkum firar etti, 12 kişi hayatını kaybetti. Baskın sırasında polis ile çeteler arasında çatışma yaşandı, çeteler bölgeden kaçtı. Başbakan Ariel Henry'in istifası talepleriyle süregelen protestolar da devam ediyor.

Haiti'de Çetelerin Hapishaneye Saldırısı

Başkent Port-au-Prince'deki Croix des Bouquets Hapishanesine düzenlenen silahlı çete baskınında 3 bin 600 mahkum firar etti, 12 mahkum yaşamını yitirdi. Silahlı çeteler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, mahkumlar kaçarken 12 kişi hayatını kaybetti.

Hükümetten Açıklama

Haiti hükümeti tarafından yapılan açıklamada, sabahın erken saatlerinde suç örgütlerinin hapishaneye saldırdığı ve polis müdahalesi sonucu silahlı kişilerin bölgeden kaçtığı belirtildi. Ayrıca çetelerin bastığı hapishanede 17 Kolombiya vatandaşının bulunduğu ve Kolombiya hükümeti ile temasta olunduğu ifade edildi.

Can Kayıpları ve Yaralanmalar

Bölge basınına göre, son 3 günde yaşanan saldırılarda 4 polis hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı. Özellikle polisle çatışmaların yoğunlaştığı bu süreçte, güvenlik durumu endişe yaratmaya devam ediyor.

Protestolar ve Başbakanın İstifası Talepleri

Ülkede bir süredir devam eden protestolarda, binlerce kişi Başbakan Ariel Henry'in istifasını talep ediyor. Bu talepler, hükümetin zaten zor durumda olduğu bir dönemde gerçekleşen hapishane saldırısıyla birleşince, ülke genelindeki güvenlik ve siyasi sorunlar daha da karmaşık hale gelmiş durumda.

Haiti in başkenti çatışma silahlı çeteler hapishaneye saldırısı mahkum firar