Halı Altı ısınma sistemleri nerelerde kullanılıyor?

TAKİP ET

Camilerin ısınması için daha çok yerden ısıtma sistemleri tercih ediliyor. Tavanlarının yüksek olması ve alanın geniş olması camilerin ısınma problemlerinin yaşanmasına neden oluyor. Büyük alanların ısınması için elektrik ve doğalgaz faturaları da çok yüksek geliyor. Yerden ısıtma sistemleri sayesinde hem caminin ısınması sağlanıyor hem de yüksek faturalara son veriliyor.

Camilerde ısıtma panosu ve karbon filmler kullanılması ile ısınma problemleri ortadan kalkıyor. Karbon filmlerin uçlarında bulunan bakır şeritlerin arasına karbon taneciklerinin yerleştirilmesi ile halı altı ısınma sistemleri oluşturuluyor. Bakır iyi ve ekonomik bir iletken olduğu için kullanılıyor. Karbon filmler farklı katmalardan oluşuyor. Bu katmalar filmin kalitesini belirliyor. Katmanlar arasına ısıtma partikülleri kullanılıyor ve ısının tüm alana eşit olarak yayılması sağlanıyor. Detaylar için: https://nurmuhendislik.net/ev-tipi-hali-alti-isitma/ ziyaret ediniz.

Karbon film halı altı ısıtma sistemleri cami dışında daha birçok alanda kullanılıyor. İş yeri, okul gibi büyük alanlarda kullanıldığı gibi evlerde de tercih ediliyor. Özellikle günümüzde yeni yapılan binalarda çok fazla tercih ediliyor. Kalorifer petekleri gibi ortada görünen bir şey olmaması, ısının eşit olarak ortama yayılması ve gerektiğinde ayarlanabilir olması karbon film ile ısınması sistemlerinin yaygınlaşmasını sağlıyor.

Halı altı ısınma sistemlerinin kullanan kişilere en önemli katkısı ekonomik yönden olmaktadır. Isınma problemlerinin ortadan kalkması ve ısınma ücretlerinin daha az olması, akıllı tekniği sayesinde yeterli sıcaklığa geldiğinde kendiliğinden otomatik olarak kapanması evlerde kullanma nedenleri arasında yer alıyor.

İş yerleri ve okullar gibi alanlarda ısınma zor oluyor. İnsanların işe gelmesinden ve çocukların okula gelmesinden 5 dakika önce çalıştırılması her alanın eşit olarak ısınması anlamına geliyor. Metrekareye göre hesaplanan karbon film ısınma sistemi fiyatları oldukça hesaplıdır. Bir kez yapılan ve uzun yıllar kullanılan bu yöntem ile ödenen yüksek elektrik, doğalgaz faturalarından kurtulmak mümkün oluyor. Web sitemize nurmuhendislik.net adresinden hemen ulaşabilirsiniz.