Hastaneye Gidecekler Dikkat! Randevuda Yeni Dönem

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevularında yeni bir uygulamaya geçileceğini ve 'randevuma geleceğim' onayı alınacağını duyurdu.

Bakan Koca, dün akşam Saray'da gerçekleşen kabine toplantısının ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Randevu alıp gelmeyenlerin sayısının 23 milyon olduğunu belirten Koca, bu yılın ilk üç ayında ise 6 milyon kişinin gelmediğini ifade etti. Bu durumun atıl kapasiteye sebep olduğunu vurgulayan Bakan Koca, yaşanan sorunlara yönelik çözüm odaklı çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Yakında hayata geçirilecek yeni uygulamayla randevu sahiplerinin, randevu tarihinden önceki gün 23.59'a kadar 'randevuma geleceğim' onayını vermesi gerekecek. Onaylanmayan randevular için başkasına randevu verilecek. Böylece atıl kapasitenin verimli kullanımı hedefleniyor.

Ayrıca, randevu alıp gelmeyenler için aynı branşta hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyeceği ve mükerrer randevu alınamayacağı da belirtildi. İkinci kez randevuya gelmeyenlerin 15 gün boyunca bütün branşlara randevu alamayacağı ifade edildi.

Bu önemli adımlarla randevu sistemine disiplin getirilmesi ve atıl kapasitenin azaltılması hedeflenirken, sağlık hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulması amaçlanıyor.

Ayrıca, Tip-1 diyabet hastalarına ücretsiz olarak sensör sağlanacağını da açıklayan Bakan Koca, yerli üretiminin yapılacağını ve kısa süre içinde klinik kullanıma başlanacağını belirtti. Bu sayede, diyabet hastalarının insülin takibindeki maliyetlerinin azaltılması ve sağlık hizmetlerine daha kolay erişimin sağlanması hedefleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarıyla başlayan bu yeni dönemde, randevu alanların sorumlulukları ve sağlık hizmetlerinin daha etkin kullanımı için atılan adımlar, vatandaşların sağlık sistemine olan güvenini artırmayı amaçlıyor.