Hava Durumu Uyarısı: Sağanak Yağışlar Geliyor!

TAKİP ET

Meteoroloji'nin güncel tahminlerine göre, yeni hafta boyunca Türkiye'nin batı kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak, ancak doğu şehirlerinde sağanak yağışlar bekleniyor.

Haftanın ilk günlerinde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak yağışlar etkili olacakken, ülkenin batısında parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

Yağışlı havanın etkisi hafta ortasından itibaren artacak. Çarşamba günü başlayacak olan yağışlar cuma günü iç ve yüksek kesimlerde yer yer kar yağışı şeklinde görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, bugün ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun bazı bölgeleri ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu yağmur ve sağanak alacak.

Ayrıca, bazı bölgelerde toz taşınımı da gözlemlenecek. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve iç kesimlerde yer yer pus ve sis oluşabilirken, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları yaşanabilir.

hava durumu hava durumu uyarısı sağanak sağanak yağmur yağışlar tüm yurt geneli meteoroloji yeni hafta boyunca yağış karadeniz akdeniz ege doğu anadolu orta ve doğu karadeniz samsun samsunhaber sondakikahaber haber