Havalar Isındı Uzmanlardan Boğulma Uyarısı Geldi

TAKİP ET

Kayseri'de sualtı ve akarsu arama kurtarma operasyonlarına katılan Türkuaz Arama Kurtarma Derneği'nin Operasyon Sorumlusu Deniz Temel, havaların ısınmasıyla birlikte meydana gelebilecek boğulma vakalarına karşı vatandaşları uyardı. Suların genellikle 'kapalı su' olduğunu vurgulayan Temel, insanları daha tedbirli olmaya çağırdı.

Kayseri'de Sualtı ve Akarsu Kurtarma Operasyonlarına Katılan Deniz Temel: "Sulara Girmek Tehlikeli ve Yasaktır"

Kayseri'de, sualtı ve akarsu arama kurtarma operasyonlarına katılan Türkuaz Arama Kurtarma Derneği'nin Operasyon Sorumlusu Deniz Temel, havaların ısınmasıyla birlikte meydana gelebilecek boğulma vakalarına karşı vatandaşları uyardı.

Temel, malum artık havaların ısınmasıyla birlikte insanların balığa, piknik alanlarına gitmelerinin artacağını ifade etti. Havaların 2024 yılında daha erken ısınmaya başlamasıyla birlikte insanların dışarı çıkmaya başladığını belirten Temel, özellikle hafta sonları piknik alanlarında vakit geçirmek için giden insanların sayısının arttığını dile getirdi.

İnsanların suya düşme durumlarının ise malum olduğunu vurgulayan Temel, bu tür durumlarda arama ve kurtarma faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini kaydetti. Bunun yanı sıra, insanların daha tedbirli davranmalarını ve gerekli ekipmanları bulundurmalarını tavsiye etti.

Kayseri'de bulunan suların genellikle 'kapalı su' olduğuna dikkat çeken Temel, bu sularda yüzmenin tehlikeli ve yasak olduğunu hatırlattı. Özellikle dere ve göl kenarlarına konulan uyarıcı levhaların sıklıkla ihlal edildiğini belirten Temel, bu kurallara uymamanın hayati riskler oluşturabileceğini vurguladı.

Geçmiş yıllarda yaşanan boğulma vakalarının çoğunlukla yabancı uyruklular arasında gerçekleştiğini belirten Temel, bu konuda daha fazla bilinçlenme ve tedbirli davranılması gerektiğini ifade etti.

Boğulma Uyarısı Türkuaz Arama Kurtarma Derneği samsun kayseri deniz