Havayolu Kargo Taşımacılığının İşletmelere Sağladığı Avantajlar

TAKİP ET

Hava kargo taşımacılığı, son yıllarda talebi artan bir hizmet türüdür. Bu lojistik hizmetinin tercih edilmesi, işletmelere birçok avantaj sağlar.

Havayolu kargo taşımacılığı, ürünlerin bir ülkeden başka bir ülkeye ya da şehre transfer edilmesini sağlayan lojistik hizmetidir. Hızlılık ve maliyet avantajı başta olmak üzere pek çok faydayı da beraberinde getirir. Günümüzde en çok tercih edilen lojistik çözümlerinden biridir. 

Hava Kargo Taşımacılığı Nedir?

Hava kargo taşımacılığı, lojistik operasyonların doğru bir şekilde geliştirilmesini sağlayan en hızlı yöntemlerden biridir. En hızlı taşıma yöntemlerinden biri olmasının yanı sıra yoğun mal depolanmasını da en aza indiren bir süreçtir. Uluslararası taşımacılık alanında yoğunlukla kullanılan hava kargo taşımacılığı, geniş kapsama alanı, büyük hacimli malların taşınması ve kolay erişim gibi avantajlarından dolayı firmaların ilk tercihlerinden biri olur. 

Hava kargo taşımacılığı ile lojistik süreci çok hızlı bir şekilde ilerler. Havayolu taşımacılığında kullanılan araç ise kargo uçağı olarak isimlendirilir. Bu kargo uçağı sayesinde malların taşınması ve belirli bir ülkeye erişimi kısa zamanda gerçekleşir. Çabuk bozulan malların ya da ilaçların teslim edilmesi gibi durumlar söz konusu olduğunda da havayolu taşımacılığı en doğru seçenektir. 

Güvenilirlik bakımından havayolu taşımacılığı son derece avantajlıdır. Yüksekte kargoya zarar gelmesi mümkün değildir ve malların çalınma riski düşüktür. Kargo uçaklarında bulunan izleme sistemi ise yük ile ilgili olan her şeyin analiz edilmesine olanak tanır. Tüm bunlardan dolayı pek çok şirket, hava taşımacılığı ile dış ticaret süreçlerinde fark yaratmaya odaklanır. 

Hava Kargo Taşımacılığı ile Hangi Ürünler Taşınabilir?

HavaHYPERLINK "https://www.esalco.com/havayolu-kargo-tasimaciligi-nedir-ve-avantajlari-nelerdir/" HYPERLINK "https://www.esalco.com/havayolu-kargo-tasimaciligi-nedir-ve-avantajlari-nelerdir/"kargoHYPERLINK "https://www.esalco.com/havayolu-kargo-tasimaciligi-nedir-ve-avantajlari-nelerdir/" HYPERLINK "https://www.esalco.com/havayolu-kargo-tasimaciligi-nedir-ve-avantajlari-nelerdir/"taşımacılığı için çok uygun olan ürünler vardır. Bunlar arasında öne çıkanları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

Acil gönderiler: Hızlı stok yenilenmek istendiğinde ve acil gönderiler olduğunda havayolu taşımacılığı güvenli bir alternatiftir. 

Genel ürünler: Uçakta ya da kargo terminalinde özel muamele gerektirmeyen genel ürünler, havayolu ile taşınabilir. 

Bozulabilir mallar: Bozulabilir ürünlerin hızlı bir şekilde varış noktasına ulaştırılması gerekir. Nem ve darbelerden etkilenen ürünler, havayoluyla güvenli bir şekilde taşınır. Bu ürünler arasında taze yiyecekler, çiçekler ve bitkiler yer alır.

Eczacılık ürünleri: Farmasötik ürünler, aşılar ve ilaçlar, genel olarak kapsamlı bir sıcaklık kontrolü gerektirir. Dolayısıyla kargo uçaklarıyla eczacılık ürünlerinin taşınması kolaylık ve güvenlik vadeder. 

Tehlikeli maddeler: Patlayıcı, sıvı, gaz veya katı zehirli maddelerin insan ve çevre sağlığına zarar verme ihtimali bulunur. Bu tür ürünlerin güvenli bir şekilde taşınmasının en kolay yolu ise hava kargo taşımacılığı olur. 

Kıymetli mallar: Ekonomik değeri yüksek olan malların, mücevherlerin, sanat eserlerinin ve değerli taşların güven içinde taşınması adına havayolu taşımacılığından yararlanılabilir. 

Hava Kargo Taşımacılığı ile Firmalara Sunulan Avantajlar

Hava kargo taşımacılığı işletmeler açısından benzersiz avantajlar yaratır. Bunlardan en önemlilerini aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür.

Uzun mesafede lojistik: Dış ticaretin gelişmesiyle beraber malları uzun mesafelere gönderme gereksinimi de artış göstermiş durumdadır. Hava kargo taşımacılığı sayesinde ürünler, binlerce kilometrelik ülkelere yalnızca birkaç saat içinde ulaştırılabilir. Böylece işletmeler için mesafeler bir engel olmaktan çıkar. Mesafelerin ortadan kalkması ise daha fazla iş ve satış hacmi anlamına gelir.

Hızlılık: Kargo uçakları, sadece uzun mesafeleri kat etmekle kalmaz, bunu kısa bir sürede gerçekleştirirler. Bu sebeple hava kargo taşımacılığı, ürün tesliminde hızlılığa önem veren ve buna ihtiyaç duyan firmalar için önemli bir lojistik seçeneği olarak kabul edilir.

Değeri yüksek olan malların taşınması: Başka hiçbir şekilde taşınmaları önerilmeyen ve özel koruma sistemine ihtiyaç duyulan ürünler vardır. Hatta kargo uçağı dışında taşınması imkânsız olan ürünler de bulunur. Hem değeri yüksek olan hem de çabuk bozulan ürünlerin güvenle taşınması ise havayolu lojistiği ile mümkündür. 

Fiziksel engel olmaması: Havayolu taşımacılığının en önemli avantajlarından biri de fiziksel engelin olmamasıdır. Bu durum ise herhangi bir gecikme riskini minimize eder. Meydana gelebilecek tek sınırlama, kalkış ve iniş esnasında oluşabilecek havaalanı trafiğinden kaynaklanır. Bu da asla uzun süreli olmaz.

Esalco; 2011’den bu yana taşımacılık alanında faaliyetlerini sürdürür. Profesyonel ekibi, avantajlı fiyatları ve geniş hizmet ağı ile Esalco, müşteri istek ve ihtiyaçlarını etkin şekilde karşılar. Siz de hava kargo taşımacılığı için Esalco ile iletişime geçebilir, kusursuz hizmet deneyimi elde edebilirsiniz.

hava kargo taşımacılığı