HAVELSAN, Milli Savaş Yönetim Sistemi'ni Katar'a İhraç Ediyor

TAKİP ET

HAVELSAN, Türk savunma sanayisinin geliştirdiği ADVENT Savaş Yönetim Sistemi'ni Katar'a ihraç ediyor. DIMDEX 2024 fuarında yazılım tabanlı çözümlerini sergileyen HAVELSAN, Katar ile önemli mutabakat anlaşmaları imzalayarak işbirliğini güçlendirdi.

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, DIMDEX 2024 fuarında Katar ile imzalanan mutabakat anlaşmalarını ve projelerini değerlendirdi. Helikopter simülatörünün bakım-idame sözleşmesinin yanı sıra, eğitim projeleri ve denizcilik alanındaki işbirlikleri hakkında bilgi veren Nacar, Katar'ın savunma sektöründe önemli bir iş ortağı olduğunu vurguladı.

Nacar, Katar'daki eğitim merkezlerinde donanım, ekipman ve eğitim konseptinin oturmadığını belirterek, HAVELSAN'ın sunduğu çözümlerle bu alandaki eksiklikleri gidermeye yönelik projeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Ayrıca, paraşüt simülatörü ve insansız deniz aracı gibi ürünlerin de Katar'da kullanılmak üzere sergilendiğini belirtti.

HAVELSAN'ın Katar Deniz Kuvvetleri ile yürüttüğü hücumbot projesinde ADVENT Savaş Yönetim Sistemi'nin kullanılacağını ifade eden Nacar, bu işbirliğiyle Türk savunma sanayisinin Katar'da daha da güçleneceğini dile getirdi. Katar'ın, Türk savunma sanayisinin ürünlerine duyduğu güvenin ve işbirliği potansiyelinin arttığını belirten Nacar, gelecekte daha fazla projeye imza atmayı hedeflediklerini söyledi.

Ek Bilgi: HAVELSAN'ın ADVENT Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi, yazılım tabanlı çözümleriyle biliniyor. Bu sistem, denizcilik, hava ve kara platformları arasında etkileşimi artırarak savaş yönetimini daha etkin ve koordineli hale getiriyor. Katar, bu sistemle savunma kapasitesini güçlendirmeyi hedefliyor.

HAVELSAN HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar DIMDEX 2024 fuarı Helikopter simülatörünün bakım-idame sözleşmesi hücumbot projesi ADVENT Savaş Yönetim Sistemi samsunhaber gündem teknoloji haber katar