Havza'da 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali Hazırlıkları Başladı

TAKİP ET

Havza'da düzenlenecek olan 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali için hazırlıklar başladı. Festival Kutlama Komitesi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Havza’da düzenlenen 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali için hazırlıklar başladı. Havza Kaymakamlığı makamında Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat başkanlığında toplanan Festival Kutlama Komitesi, festival kutlamaları kapsamında yapılacak faaliyetler için bir takvim oluşturdu.

Havza Kaymakamı ve Komite Başkanı Mustafa Ayvat, festivalde bu sene Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 105. yıldönümünü kutlayacaklarını belirtti. Ayvat, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 18 gün kalarak milli mücadelenin temelini attığı Havzanın Cumhuriyet tarihindeki yeri ve önemi, festivalimizde bir kez daha vurgulanacak. Şimdiden festivalimize emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise festivalin startını verdiklerini belirterek, "Uzun süredir yaşanan olumsuz koşullar nedeniyle festivalimizi kutlayamadık. Ancak bu yıl, Atatürk’ün Havza’ya gelişinin 105. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında festivalimizi düzenlemeyi planlıyoruz. At yarışları, konserler, güreşler, yayla şenlikleri ve resmi kutlama programımızla güzel bir festival tertip etmek için çalışmalarımıza başladık. Havzalı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

samsun havza ilçesi havza belediyesi havza belediye başkanı murat ikiz 25 mayıs Atatürkü anma ve kutlama hazırlıkları başladı festival kutlama komitesi toplantısı samsun haber gündem haber