Çocuklara Yönelik Geri Dönüşüm Atölyesinde Renkli Anlar

TAKİP ET

Havza Yenilikçi Projeler Geliştirme Derneği (PROGEL), sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde çocuklar için özel bir etkinlik düzenledi. Geri dönüşüm temalı sanat atölyesi çalışması, ilçedeki özel bir işletmede gerçekleştirildi ve büyük ilgi gördü.

Yıldız Teknik Üniversitesi Resim ve Heykel Bölümü mezunu Nurselin Naç Tunç'un rehberliğinde gerçekleşen atölye çalışmasında, İlk Kıvılcım Anaokulu öğrencilerine geri dönüşüm malzemeleriyle kolaj eğitimi verildi. Dernek üyesi eğitimcilerin de destek verdiği etkinlikte, kullanılmış gazete, renkli kağıt ve ipler kullanılarak çocuklar yaratıcı çalışmalar ortaya koydular.

PROGEL Başkanı Seyit Ahmet Dikmen, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, çevre ve geri dönüşüm bilincinin toplumun her kesiminde oluşmasının önemine vurgu yaparak, "Bu amaçla geleceğimizin büyükleri olan çocuklarımıza çevre ve geri dönüşüm bilinci aşılamak, onların daha duyarlı bireyler olarak yetişmesini sağlamak için çeşitli aktiviteler düzenliyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz sanat atölyesiyle hem öğrencilerimize renkli ve eğlenceli bir gün yaşatmayı hem de çevre bilinci kazandırmayı amaçladık" dedi.

Bu tür etkinliklerin çocukların hayatına olumlu etkiler bıraktığını ve çevre duyarlılığının erken yaşlarda kazanılmasının önemli olduğunu vurgulayan Dikmen, dernek olarak benzer etkinliklere devam edeceklerini belirtti.

PROGEL Başkanı Seyit Ahmet Dikmen