Havza Kılavuz Ormanı Millet Bahçesi Oluyor 

TAKİP ET

Samsun'un Havza ilçesinde bir süre önce mesire alanı olarak ilan edilen Kılavuz Ormanı'nda yapılacak olan Millet Bahçesi projesi için çalışmalara başlandı. 

Samsun Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Havza Belediyesi'nin talebi ile mesire alanı olarak tahsis ve ilan edilen Kılavuz Ormanı'nda uygulanacak olan Millet Bahçesi proje alanında incelemelerde bulundu.

'BİTKİ ÇEŞİTLİLİĞİ 
ARTACAK'

SASKİ Havza Şube Müdürü Mustafa Arslan ve Havza Belediyesi'nin ilgili birim amirleri ile birlikte projenin uygulanacağı Kılavuz Ormanı'nda incelemelerde bulunan Başkan Özdemir, ilgililerden projede yer alan sosyal tesis, yöresel pazar yeri, spor tesisleri, yürüyüş yolları, peyzaj alanları, bitkisel uygulamalar hakkında bilgiler aldı.170 dekar alanda uygulanacak proje hakkında bilgi veren Özdemir, "Bir süredir devam eden hazırlık çalışmalarımızın ardından inşallah kısa süre sonra projemizi uygulayacağız.  

Başkan Özdemir proje alanında incelemelerde bulundu. 

Proje kapsamında bu alanda sosyal tesis, yöresel pazar yeri, spor tesisleri, yürüyüş yolları ve peyzaj alanları oluşturacağız. Ayrıca yapılacak olan çalışma ile ormanlık alandaki ağaçların bakımı yapılacak ve yaklaşık 2 bin farklı türde ağaç ve bitki dikerek ormandaki bitki çeşitliliğini arttıracağız "dedi. 

Selçuk KAYA