Havza Kaymakamı Cengiz Nayman: 'Etkinlik Maliyetleri Depremzedelere Gidecek'

TAKİP ET

Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, Atatürk'ün Havza'ya gelişinin yıldönümünde yapılacak 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali'nin resmi kutlama programlarının gerçekleştirileceği bilgisini vererek, "Konser ve diğer kutlama bölümlerini iptal ederek, maliyetlerin depremzedelere gönderilmesi kararı alındı "dedi.

Milli Mücadeleyi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan ve 25 Mayıs'ta Havza'ya geçen Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçeye gelişi nedeniyle her yıl gerçekleştirilen 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali'nin konser ve güreş gibi kutlama kısımlarının bu yıl deprem felaketi nedeniyle yapılmayacağı açıklandı. 

Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali'nin iptal edilen kısımları ile ilgili gazetemize yazılı açıklama yaparak bilgi verdi. Nayman, "Ülkemizde yaşanan ve 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen, 11 ilimizin etkilendiği, 50 binin üzerinde canın yitip gittiği, yitip giden her bir canın acısını yüreğimizde hissettiğimiz depremlerin ardından Havza olarak kardeşlerimizin acısını paylaştığımızı göstermek adına bizler için çok büyük bir öneme sahip olan 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festival kutlamalarını aldığımız bir karar ile konser güreş etkinlikleri kısmını iptal ettik. Resmi törenler ise her sene olduğu gibi bu sene de coşkuyla kutlanacaktır "dedi. 

NAYMAN'DAN 
BİRLİK MESAJI 

Kaymakam Nayman açıklamasında şunları kaydetti; "Deprem anından itibaren Havzalılar deprem bölgesi için cansiperane bir şekilde yardımcı olmak için çalışmışlardır. O acı günlerde birlik ve beraberlik adına gösterdiğimiz çabalar bugün kardeş şehrimiz ve depremin merkez üstlerinden biri Elbistan'da ve Elbistanlı kardeşlerimizin gönüllerinde Havza'yı ve Havzalıları çok farklı bir noktaya taşıdı.

Bugün geldiğimiz noktada kardeşlerimizin yaralarının sarıldığı ve acılarının taze olduğu bir zaman diliminde Havza olarak kardeşlerimizin yasına ortak olmak adına bu kararı almış bulunmaktayız. Bu yıl sadece 25 Mayıs günü resmi kutlama programı gerçekleştirilecektir. Konser, güreş vb. etkinliklerin maliyetlerinin depremzede vatandaşlarımıza gönderilmesi uygun görülmüştür. Festival etkinliklerinin iptalinin başka yerlere çekilmesi çok doğru değildir. Daha önceden 2017 yılında görev yaptığım Havza ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ilçede kaldığı sürece çalışmalarını yürüttüğü ve günümüzde Atatürk Evi Müzesi olarak kullanılan yapının restorasyonu yaptırılmıştır.

Ayrıca Anadolu’da kurulan ilk 'Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin ve İzmir’in işgali üzerine Havzalılar tarafından kurulan 'Redd-i İlhak Derneği’nin temellerinin atıldığı ve günümüzde ilkokul olarak kullanılan tarihi Taş Mekteb'in restorasyonu yapılarak müzeye dönüştürülmesi planlanmaktadır. Taş Mektebin hemen yanında bulunan ve şu anda Kaymakamlık Lojmanı olarak  kullanılan binanın anaokulu yapılarak kullanılması planlanmaktadır. Festival kutlamalarının iptalinin yaşanan deprem felaketi dışında başka bir nedeni yoktur. İnşallah önümüzdeki yıllarda başta kardeş ilçemiz Elbistan olmak üzere hep birlikte festivalimizi düzenleyeceğiz. "

Festivaller yapılırken Havza neden iptal? - Haberine gitmek için tıkla


Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali'nin iptal edilen kısımları ile ilgili gazetemize yazılı açıklama yaparak bilgi verdi.