Havza OSB 2023'te doğalgaza kavuşuyor

TAKİP ET

Havza bölgesine doğalgaz arzını sağlayan AKMERCAN grubu, OSB bölgesini 2023 yılı yatırım programına aldı. Başkan Sebahattin Özdemir, "OSB'mizin altyapısı güçleniyor" dedi

Samsun'un Havza İlçesi ve bölgesinde doğalgaz dağıtımı yapan AKMERCAN Şirketler Grubu'nun İstanbul Esenler'deki merkezi ziyaret eden Havza Kaymakamı Cengiz Nayman ve Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Genel Müdür Yunus Kesgin ile Havza OSB'ye doğalgaz tedarikinin sağlanması için görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıda Havza OSB'nin doğalgaz arzı için bağlantı hattı ve yatırımın 2023 yılı yatırım programına alındığı kaydedildi.

Kaymakam Nayman, OSB'ye doğalgaz arzının önemli bir konu olduğunu vurgulayarak; ayrı bir avantaj sağlayacağını ve daha cazip hale geleceğini söyledi.

HAVZA OSB DAHA GÜÇLÜ
Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise, "Doğalgaz sanayi üretiminde önemli bir rol oynamakta. Havza OSB'ye doğalgaz verilmesi daha çok yatırımcı gelmesi, istihdam sorunun daha hızlı çözülmesi demek. Her geçen gün kapasitesini artıran OSB'mizi çok daha güzel yarınlar bekliyor. İstihdam ve katma değerle Havza'mızın ekonomisini güçlendiren yatırımcılarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Havza OSB'ye gaz arzı Üniversite Mahallesi ve Havza Meslek Yüksekokulu'na da doğalgaz arzının sağlanması demek" dedi.

Nazım AKPINAR

Toplantıda Havza OSB'nin doğalgaz arzı için bağlantı hattı ve yatırımın 2023 yılı yatırım programına alındığı kaydedildi.