Havza Belediye Başkanı Murat İkiz: Havza'nın gelecek 10 yılını planlıyoruz

TAKİP ET

Havza OSB'de 'Ayçiçeği Yağı Rafineri Tesisi' kurmak için yer tahsisi isteyen iş insanlarıyla buluşan Başkan Murat İkiz, "Gelecek 10 yılda daha kalkınmış bir Havza istiyoruz" dedi.

Samsun'un Havza ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nde; 3,5 milyon dolar maliyetle yaklaşık 150 kişiyi istihdam edecek olan Ayçiçeği Yağı Rafineri Tesisi kurmak için 20 dekar yer tahsis talebinde bulunan iş insanları Arif Ulusoy ve Cafer Yılmazer, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret ederek yatırımları hakkında bilgilendirme yaptı.

HAVZA BÖLGESİ ELVERİŞLİ

Arif Ulusoy, "Havza ve bölgesinde üretilen ayçiçeğinin kalitesi yağ üretimi için uygun. Burada rafine ayçiçeği yağı imal etmeyi hedeflemekteyiz. Havza OSB ikmal ve lojistik imkanları bakımdan bizlere önemli avantajlar sağlamakta. Havzalı olarak memleketime yatırım yapmak, gençlerimize iş imkanı sunmak bizim için bir onur olacak. Kuracağımız tesisle hem bölge tarımına hem istihdama hem de ekonomiye katkı sunmayı hedeflemekteyiz" dedi.

TERSİNE GÖÇ VURGUSU

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise, "20 yıl önce temellerini atmış olduğumuz OSB artık ekonomiye ve istihdama katkısı veren bir alan oldu. 10 milyon metrekare alana yükselen OSB'miz, Karadeniz'in en büyük OSB'si olma yolunda ilerliyor. Yeni yatırımlarla ilçemizde tersine göç hızlanacak. Havza OSB, bölgenin çekim merkezi oldu. Gelecek 10 yıl içerisinde daha güçlü, daha kalkınmış bir Havza istiyoruz" diye konuştu. Ziyarette Havza OSB Müdürü Hasbi Altuntaş da hazır bulundu.
 

samsun havza ilçesi havza OSB Havza Belediye Başkanı Murat İkiz 3.5 Milyon Dolarlık Yatırım İçin Yer Talebine Yanıt Veriyor havza osb yatırım fırsatı havza belediyesi başkanına ziyaret İş İnsanı Arif Ulusoy samsun haber ekonomi gündem haber