Havza'ya 340 Araçlık Otopark

TAKİP ET

Havza'da temeli geçen sene atılan 5 katlı mekanik otoparkın inşaatı sürüyor. 340 araç kapasiteli otopark Ağustos ayında hizmete açılacak

Samsun'un Havza İlçesi'nde uzun yıllardır yaşanan otopark sorununu çözmek için Mekanik Katlı Otopark Projesi hazırlandı. Geçen yılın Temmuz ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın temelini attığı projenin yüzde 80'i bitti.

Mekanik sistemin çelik montaj kurulumları devam ediyor. Ray ile lif montajlarının yüzde 50'sinin yapıldığı projede çelik kolon kaynak imalatlarına başlandı. İnşaat çalışmalarını yakından takip eden ilçe halkı, katlı mekanik otoparkın hizmete açılması için gün sayıyor.

PARK KAVGASI YAŞANIYOR
Çay ocağı işleten Ercan Satılmış, "İlçemizde trafik sorunumuz çok. Pazar günleri hariç araçlarını park etmek için her gün tartışmalar, kavgalar yaşanıyor. Esnaf olarak da bir sürü sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz" dedi. Serkan Kayan ise, "Havza'nın trafik anlamında bir tane işlek caddesi var. Dolayısıyla yoldan geçen araçlar sıkışıyor. Sokaklar zaten park eden araçlar sebebiyle darlaşmış durumda. Bu yatırımla otopark sorununun çözüme kavuşacağını düşünüyorum"  ifadelerini kullandı. 

Selçuk KAYA