Havzalı işçilere çifte zam

TAKİP ET

Havza Belediyesi'nin iştiraklarından 25 Mayıs A.Ş. bünyesinde istihdam edilen işçilere çifte zam verildi. Başkan Sebahattin Özdemir, "Alın terinin pazarlığı olmaz" dedi

Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası ve Havza Belediyesi arasından 25 Mayıs A.Ş.'de istihdam edilen 110 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yürürlük süresi 15 ay olarak imzalanan sözleşme kapsamında belediye işçilerin yevmiyelerine yüzde 23 ve sosyal haklarına yüzde 15 ila yüzde 20 arasında zam yapıldı.

Hak-İş/Hizmet İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, "Samsun sınırları içerisinde en iyi sözleşmelerden birine imza attık. 'Alın terinin pazarlığı olmaz' deyip, işçilerinin hakkını eksiksiz veren Belediye Başkanımız Sebahattin Özdemir'e teşekkür ediyorum" dedi.

ONLARIN EMEĞİ TARTIŞILMAZ
Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise, "İşçilerimizin bu sözleşmeden alacağı her türlü maddi ve manevi kazanımları sonuna kadar hak ettiklerini düşünüyorum. Onlar; yaz, kış, gece, gündüz demeden mesai kavramı gözetmeksizin ilçemiz için çalışıyorlar. İlçemize yaptığımız her güzel işte onların imzası var. Personelimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürü borç biliyorum" diye konuştu.

SÖZLEŞME İMZALANDI

Toplu iş sözleşmesi Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ile Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun arasında imzalandı. Törene, 25 Mayıs Termal A.Ş. yetkilileri Hüdai Baltacı ve Süleyman Özdemir, Şube Başkan Yardımcısı Arif Çelik, Hizmet İş Sendikası işyeri temsilcileri Önder Özkan, Bayram Saraç ve Şükrü Seven katıldı. Nazım AKPINAR