Havzalı Kadınlar İşbaşı Yaptı

TAKİP ET

Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulumu devam eden endüstriyel kenevir tarımı, işleme ve triko tekstil fabrikasında işbaşı yapacak 75 kadın için işbaşı eğitimlerine başlandı

Samsun'un Havza ilçesinde tam kapasite olarak faaliyete geçtiklerinde tarım, endüstriyel kenevir işleme ve tekstil triko bölümlerinde yaklaşık 500 kişi istihdam edecek firma, ilk etapta 125 kişiye iş imkanı sağladı.

Ayrıca yürütülen endüstriyel kenevir tarımı çalışmaları kapsamında 200 çiftçiye ekim yaptırıldı. Firma yetkilisi Eyüp Can Kalpakarslan, "Firmamız endüstriyel kenevir tarımı, işlemesi ve triko tekstil üzerine faaliyet gösterecek. Elde edilen ham madde tesisimizde işlenerek elde edilecek ürün ile tekstil triko bölümünde son haline gelecek" dedi.

FABRİKADA 500 İSTİHDAM 

Can Kalpakarslan, yaklaşık 200 çiftçiye sözleşmeli tarım yönetimi ile gelir sağlandığını belirterek; şöyle konuştu; "Hedefimiz 30 bin dekar alanda endüstriyel kenevir ekimi yaptırmak. Yaklaşık bin 500 çiftçiye gelir sağlamamız demek. Fabrikamız 1 Temmuz itibari ile deneme üretimlerine başlayacak. Havza'da açtığımız atölye ile firmamızda işbaşı yapacaklara işbaşı eğitimlerine başladık. 500 kişi istihdam etmeyi planlıyoruz."

Havza OSB'de kenevir üzerine yaptığı yatırımla 500 kişilik istihdam ve yaklaşık bin 500 çiftçiye gelir sağlayacak olan fabrika işbaşı eğitimlerine başladı.