Hayati Tosun: Milletin Vekili Olmak İçin Adayım!

TAKİP ET

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Hayati Tosun, "Yıllardır uygulanan yanlış politikalar ile ülkenin önü tıkandı. Artık 'dur' deme zamanı. Milletin sesi ve milletin vekili olmak, Samsun'umuzu temsil etmek için adayım" dedi

14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimler için CHP'den Samsun Milletvekili Aday Adayı olan Ziraat Mühendisi Hayati Tosun, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında resmi olarak '28. Dönem Samsun Milletvekili Aday Adaylığı'nı açıkladı.

Toplantıya CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkeli, İlçe Başkanları, İl ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda parti üyesi ve STK temsilcisi katıldı. Aynı zamanda 3 dönem Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanlığı, Samsun Çevre Platformu ve Samsun Akademik Odalar Birlikteliği (SAOB)'un kurucu başkanlarından olan Hayati Tosun, TBMM'de ülkenin problemleri çözmek için aday olduğunu söyledi.

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Hayati Tosun

ÜRETİCİNİN YANINDA OLDUM

Ziraat Mühendisi CHP'li Hayati Tosun; konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Mesleğe atıldığım ilk yıldan beri hep sahada, köyde, tarlada, üreticinin emeğinin ve alın terinin karşılığını alması için uğraştım. Tarımda, üretim ve üreticinin yaşadığı sıkıntıları ve çözüm yollarını sürekli gündeme getirerek, mücadele ettim. Terme İthal Kömürlü Santral, Tekkeköy Lojistik Köyü, Kavak Şahin Dağları, Çarşamba Eğercili Köyü Biokütle Santrali, Çarşamba Şeker Fabrikası, Bafra Sebze-Meyve Hali Projesi, Tekkeköy Çırakman Mahallesi'nde planlanan kirli atık projesi vb. mücadelelerde yöre halkının yanlarında oldum, destek verdim. Halka rağmen yapılmaya çalışılan tüm yanlış uygulamalarla 'amansız, fakatsız' her zaman her yerde mücadele ettim."

KILIÇDAROĞLU'NDAN
TEŞEKKÜR BELGESİ ALDIM

CHP'li Hayati Tosun; "Partimizce 26-29 Ağustos 2017 tarihinde Çanakkale'de düzenlenen 'Adalet Kurultayı'nda tarımda yaşanan sıkıntıları ve bölgemizin önemli ürünü fındık hakkında 'Fındık Üreticisine Adalet' başlıklı bir sunum yaptım, Cumhurbaşkanı Adayımız ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Teşekkür Belgesi' aldım. CHP Parti Okulu Eğitmeni oldum. İl Başkanlığımız bünyesinde kurulan Samsun İl Tarım Komisyonu Başkanlığı görevini de sürdürmekteyim" dedi.

Toplantıya CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkeli, İlçe Başkanları, İl ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda parti üyesi ve STK temsilcisi katıldı.

ARTIK 'DUR' DEME ZAMANI

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Hayati Tosun; şöyle devam etti; "Yıllardır uygulanan yanlış politikalar ile ülkenin önü tıkandı. Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığı herkesin belini büktü. Artık 'dur' deme zamanı. CHP, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında iktidar olacak; kazananı da millet olacaktır. Samsun için, ülke için doğruları söylüyoruz. Havanın, suyun, toprağın rant uğruna talanına son vermek, çocuklarımıza temiz, yaşanabilir bir dünya bırakmak, üretimin dinamiklerini harekete geçirmek, emeğin, alın terinin karşılığını alabildiği adil bir Türkiye için adayım. Kadına şiddete, çocuk istismarlarına hayır demek için, 21 yıllık eziyetin sona ermesi için, hak, hukuk, adalet meşalesinin lideri Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ile, CHP örgütleri ve gönüllüleri ile, 'ben de varım' demek, milletin sesi ve milletin vekili olmak, Samsun'umuzu temsil etmek için adayım."

N. Alper CABBAR