Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Seçim Sonrası İlk Mesajını Verdi

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 31 Mart seçimlerinin ardından enflasyonun kalıcı olarak tek haneye düşürülmesi, tasarrufun ön plana çıkarılması ve ekonomik dönüşüm için kararlılık mesajı verdi.

Bakan Şimşek, CHP'nin damga vurduğu seçimlerin hemen ardından yaptığı açıklamada, "Mahalli seçim sonuçları milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun" diyerek seçim sürecini selamladı.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Eylül 2023'te açıklanan Orta Vadeli Programı (OVP) güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini ifade etti.

Özellikle enflasyonun kalıcı olarak tek haneye düşürülmesi hedefine vurgu yapan Şimşek, bunun için sıkı para politikası, seçici kredi politikası ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu öne çıkaracaklarını belirtti.

Ayrıca, Orta Vadeli Programda açıklanan takvime uygun olarak yapısal reformları hayata geçireceklerini ve ekonomide dönüşümü gerçekleştirerek verimlilik ve rekabet gücü artışı sağlayacaklarını ifade etti.

Bakan Şimşek, "Başarıya giden yol azim, kararlılık ve sabır ister. Azimliyiz, kararlıyız, başaracağız" diyerek ekonomik hedeflere ulaşmak için kararlılık mesajı verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Seçim Sonrası İlk Mesajını Verdi siyaset ekonomi Orta Vadeli Programda açıklanan takvim samsun haber gündem haber