
Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Tufan İpek: ERKEN SEÇİM YAKIN (mı?)
Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Tufan İpek, CHP'nin miting hamlesi ve Mümtaz'er Türköne'nin açıklamaları sonrası erken seçim ihtimali yeniden gündeme geldi. Bahçeli bu çağrılara kulak verecek mi?
SAMSUN | Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Tufan İpek, CHP’nin son dönemde izlediği aktif miting politikası ve toplumdan gördüğü destek değerlendirilirken, özellikle Samsun ve Yozgat’ta gerçekleştirilen kalabalık mitinglere dikkat çekiliyor.
Tufan İpek, “Erken yazmamaya dikkat etmek istiyorum ama ‘erken seçim yakın mı?’ diye de sormak istiyorum.” diyerek erken seçim ihtimalini gündeme getiriyor.
Bu sorunun temelinde ise MHP’ye yakınlığıyla tanınan köşe yazarı ve akademisyen Mümtaz’er Türköne’nin açıklamaları yatıyor. Türköne’nin sözleri yazıda şu ifadelerle öne çıkarılıyor:
“Erdoğan çözüm sürecini tırpanlayacak, Bahçeli de bunun üzerine erken seçime götürecek.”
“Bahçeli ve Öcalan yeni bir ulus devlet inşa ediyor, çözüm süreci budur.”
Yazının sonunda MHP’nin Türköne’nin sözlerine itibar edip etmeyeceği ve bu açıklamaların siyasi dengeleri etkileyip etkilemeyeceği soruluyor. Erken seçimin bir olasılık olduğu ima edilerek gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiği vurgulanıyor.
YAZININ TAMAMI LİNKTE
TIKLA OKU | İşte Tufan İpek'in "ERKEN SEÇİM YAKIN (mı?)" başlıklı köşe yazısı