Hekimlerin Bildirileri Kitapta Toplanacak 

TAKİP ET

SAMÜ'nün koordinasyonunda düzenlenen '2. Karadeniz Aile Hekimliği Günleri'nde hekimlerin sunduğu 42 sözel bildiri ve 11 poster bildirisi kitapta toplanacak. 

Samsun Üniversitesi'nin(SAMÜ) ev sahipliğinde Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden çok sayıda hekimin katılımıyla düzenlenen '2. Karadeniz Aile Hekimliği Günleri' 17-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. 

HEKİMLER 
BİLDİRİ SUNDU 

28 farklı şehirden 340 hekim ve akademisyenin bir araya geldiği kongrede 'Koruyucu Hekimlik' ana temasıyla aile hekimliğindeki mevcut şartlar ve klinik pratikler ele alınarak iyileştirilmesi gereken hususlara ilişkin öneriler gündeme getirildi.

Koruyucu Hekimlik temasıyla 23 bilim insanı tarafından aile hekimliği pratiğinde sık görülen pek çok kronik hastalığın üç oturumda tartışıldığı kongrede 42 sözel bildiri ve 11 poster bildiri sunuldu.  Kongre sonrası yapılan sözlü ve poster bildiriler 'Bildiri Kitabı' olarak yayımlanacak. SAMÜ Rektörü Prof.Dr. Mahmut Aydın,  üniversite olarak aile hekimliğine dair bilimsel konuların tartışıldığı bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapmış olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. 

SAMÜ Rektörü Prof.Dr. Mahmut Aydın 

Kongre sonrası yapılan sözlü ve poster bildiriler 'Bildiri Kitabı' olarak yayımlanacak.