'Her Değişim Bir Umut' projesinin startı verildi

TAKİP ET

SESOB'un koordinesinde hayata geçirilen ve Yeşilay'ın desteklediği 'Her Değişim Bir Umut' projesinin startı verildi. Başkan Güler, "Gençlerimize meslek kazandırılması konusunda ilk adımı atmış bulunuyoruz "dedi. 

Yeşilay'ın 'Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı' kapsamında Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(SESOB), Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Yeşilay Samsun Şubesi ve Samsun İlkadım Halk Eğitim Merkezi’nin işbirliği ile, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülere meslek kazandırmak amacıyla hayata geçirilen 'Her Değişim Bir Umut' meslek edindirme projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi. 

Samsun eski Adliye binasında gerçekleştirilen programa, Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç, SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, Samsun Denetimli Serbestlik Müdürü Şaziye Ateş,  İlkadım  Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Yalçınkaya, Meslek Odası temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Program öncesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 

MESLEK KAZANDIRMAK EN BÜYÜK AMACIMIZ 

Programın açılış konuşmasını SESOB Başkanı Eyüp Güler yaptı. Güler gerçekleştirilen projeyle ilgili olarak, özellikle bağımlılık riski yüksek bölgelerdeki sosyal ve ekonomik destek unsurlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalara dikkat çekerek bağımlılık tedavisi gören ve risk altında olan grupların topluma ve iş hayatına kazandırılmaları için bu projeye destek verdiklerini dile getirdi. Güler, "Bu kapsamda özel sektör firmaları ile işbirliği yaparak projenin sürekliliğini sağlamak istiyoruz. Projeden mezun olacak olan hükümlüler, ilgili mesleklere yönlendirilecek. Onların meslek sahibi olarak kendi ekonomik özgürlüklerini kazanmaları en büyük arzumuzdur "dedi. 

KILIÇ: EĞİTİM ATÖLYELERİ KURULDU 

Güler’in konuşmasının ardından söz alan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Kılıç, proje kapsamında 3 aylık hazırlık süreciyle birlikte projeyi hayata geçirmek için bir ekip oluşturulduğunu belirterek, Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan kuaförlük, berberlik ve tekstil eğitim atölyeleri için gerekli ekipmanların temin edildiğini söyledi. Kılıç, kurum tarafından 15- 29 yaş aralığındaki denetimli serbestlik yükümlüsü kişiler arasından 20 kişi seçildiğini ifade ederek, İlkadım Halk Eğitim Merkezi'nden görevlendirilen eğitmenlerin rehberliğinde eğitim çalışmalarına başlandığını dile getirdi. 

VALİ DAĞLI:BU TARZ PROJELER FAYDALI 

Ardından kürsüye gelen Vali Dağlı da proje bazlı çalışmaların önemine değinerek projenin hayata geçirilmesinde rol oynayan Samsun Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü, Yeşilay Samsun İl Başkanlığı, İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve SESOB yetkililerine teşekkürlerini iletti. Özellikle çocukların ve gençlerin hayata kazandırılması ve onların kötü alışkanlıklardan korunması için bu tarz rehabilitasyon ve eğitim amaçlı projelere daha çok ağırlık verilmesi gereğine vurgu yapan Vali Dağlı, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.  

ATÖLYEYİ İNCELEDİLER 

Konuşmaların ardından Eğitim Atölyesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini protokol üyeleri birlikte kesti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından birlikte Atölyeyi gezen protokol üyeleri, meslek kursu verecek eğitmenlerden çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Vali Dağlı, atölyede üretilen sağlık maskeleriyle ilgili Sağlık İl Müdürü Oruç’tan bilgi aldı. SESOB Başkanı Güler'de, Atölyede üretilen sağlık maskelerinden destek amacıyla Oda Başkanlığındaki görevli personele dağıtılmak üzere maske temin edilmesi için talimat verdi.

SESOB'un koordinesinde hayata geçirilen ve Yeşilay'ın desteklediği 'Her Değişim Bir Umut' projesinin startı verildi. 


Kurulan atölyelerde yükümlülere meslek kazandırılması konusunda çalışmalar gerçekleştirilecek.

Haber: Nazım AKPINAR