Her yağışta vatandaş tedirgin! Ortada baraj yok...

TAKİP ET

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde 2017'de temeli atılan taşkınları önleyecek baraj projesinde ilerleme kaydedilemezken, her yağış sonrası Terme ve Salıpazarı ilçelerinde vatandaşların ağzı yüreklerine geliyor. 

Samsun'un Salıpazarı, Terme, Çarşamba ve Ayvacık ilçelerini sel ve taşkınlardan korumak için planlanan 210 milyon lira maliyetli barajın temeli, 2017 yılında atılmıştı. Aradan geçen yıllarda baraj projesinin inşaat aşaması yüzde 10 seviyesine bile gelemez, baraj projesinin yarısını inşa etmeyi taahhüt eden Samsun Büyükşehir Belediyesi bu süreçte sözünden vazgeçmişti. 

VATANDAŞ 
KABUS GÖRÜYOR 

Her yağış sonrası Ayvacık, Salıpazarı, Çarşamba ve Terme ilçesindeki vatandaşların yürekleri ağzına geliyor. Samsun'da etkili olan sağanak Terme Çayını yükseltti, Salıpazarı'nda heyelanlara neden oldu. 

Fotoğraflar AA

Samsun'da etkili olan sağanak Terme Çayını yükseltti, Salıpazarı'nda heyelanlara neden oldu. 

VATANDAŞLARA 
ANONSLU UYARI 

Salıpazarı ilçesinde iki gündür etkisini sürdüren sağanak nedeniyle Muslubey Mahallesi Bayramyurt mevkisinde toprak kayması sonu sonucu yol kapandı. Salıpazarı Belediyesi ekipleri yolu açmak için çalışma başlattı. Yağışlar nedeniyle ilçe merkezinden geçen Terme Çayı'nda su seviyesi yükseldi. İlçede yağışların cuma gününe kadar devam etmesi beklenirken, Salıpazarı Belediyesi ise vatandaşları dere kenarlarından uzak durmaları konusunda uyardı.

Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen ve Terme ile Çarşamba'yı çok defa vuran sel ve taşkınlarda can kayıpları olmuş 1 milyar liraya yakın maddi hasar oluşmuştu. 

Zekeriya FIRAT  

Samsun'da hayalet baraj için bitmeyen tartışma - Habere gitmek için tıkla