Her yönü ile güçlü Zorlu Koleji

TAKİP ET

İlimizi Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi'nde (KBBL) temsil edecek olan Zorlu Koleji Gençlik Spor Kulübü yeni sezon hazırlıklarına devam ederken Kulüp Başkanı Ergin Zorlu, A takımın yanı sıra güçlü bir altyapı planladıklarını söyledi.

SAHADA SAMSUN'UN ÇOCUKLARI OLACAK

Kadın Bölgesel Basketbol Lig'inde (KBBL) mücadele edecek olan Zorlu Koleji Gençlik ve Spor Kulübü, oyuncuları yeni sezon çalışmalarını  sürdürüyor. Kulüp Başkanı Ergin Zorlu, hazırlıkların 1 Ağustos itibarı ile yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade ederek; "Önceliğimiz samsun'un çocukları ve evletları. Çıkış noktamız bu. Peşinden gelen süreçte de dışarıdan da transerini yaptığımız oyncularımız var. İsimlerini daha sonra açıklayacağız. Bu bağlamda, uzun süreli altyapısı desteklenmiş U16 ve U18 takımları olan ve her yıl altyapıdan A takıma oyuncu kazandırmak temel hedefimiz" diye konuştu. 

'BAYANLAR AKTİF OLSUN İSTEDİK'

Güçlü bir teknik ekip oluşturduklarını dile getiren Başkan Zorlu, "Genel Menajerimiz Cantuğ Keskindemir, Başantrenörümüz Hasan Yaşar, scout ekibi iki yardımcı antrenörümüz Mert Gökhan Koç ve Kasım Furkan Güneş'ten oluşan teknik ekiple yola çıktık. Bunun dışında güçlü bir yönetim kurulu oluşturduk. Yönetim kurulumuzda beş bayan üyemiz bulunuyor. Özellikle bayan takımı olması nedeni ile bayanların da aktif olmasını bu işin içinde olmasını önemsedik. Ayrıca sosyal sorumluluk anlamında ilerleyen dönemlerde rol model olma noktasında kadın basketbolu ve bayanların sosyal yaşama katılımında köy okullarını ve devlet okullarını ziyaretler gerçekleştirerek çalışmalarımız devam edecek" dedi.

UZUN VADE DE HEDEF KADINLAR SÜPER LİGİ

Uzun vade de Zorlu Koleji olarak Samsun'a Kadınlar Süper Ligi'ni tattırmak istediklerini dile getiren Zorlu, "Geçmiş dönemlerde bu tip çalışmalar yapıldı. Ancak sürekliliği olmadığı için hep kısır kaldı. Kısa vadede malesef takımlar kapanıp gitti. 1,5 milyonluk şehirde kadın basketbolu noktasında bizler örnek olmaya gayret görteriyoruz. Ayrıca U16 ve U18 takımları noktasında da okulumuzda çocuklarımıza burs anlamında kolej bursu sağlıyoruz. 17 Ağustos tarihinde Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nde altyapı seçmelerimiz olacak. Bütün Samsun takımı noktasında herkesin desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu. Zekai ANIL