Herkesin Gmözü Mimarlar Odası ÇED Komisyonu'nun hazırlayacağı raporda

TAKİP ET

Büyükşehir Belediyesi'nin Batıpark'tan Doğupark'a kadar geniş bir alanı Millet Bahçesi ilan ettiği imar planı ile ilgili, herkesin gözü Mimarlar Odası ÇED Komisyonu'nun hazırlayacağı rapora çevrildi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Batıpark'tan Doğupark'a kadar geniş bir alanı Millet Bahçesi ilan eden imar planını, belediye meclisinde kabul etti. Samsunspor Tesisleri, Valilik, Atatürk Kültür Merkezi ve birçok yapıyı içinde barındıran imar planı teklifine ise Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nce dava açılacak. Herkesin gözü, hazırlık çalışmaları süren rapora çevrildi. 

DAVAYA DA DAYANAK OLACAK 

Mimarlar Odası Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi İshak Memişoğlu, "Mimarlar Odası ÇED Komisyonu'nda çalışmalar sürüyor. 1 hafta içinde raporu tamamlamayı planlıyoruz. Rapor ile birlikte Büyükşehir'e itirazlarımızıda sunacağız. Hazırladığımız rapor çok kapsamlı olacağı için imar planının yürütmesinin durdurulması ve iptali konusunda açacağımız davayada dayanak olacak "dedi.

TEKCAN: RAPORUN ÇIKMASINI BEKLİYORUZ 

CHP'li Meclis Üyesi Atila Tekcan, ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e "Planın içinde neler yer alacak? Meclise getirin "çağrısı yaptı. Tekcan, " Mimarlar Odası ÇED Komisyonu'nun hazırlayacağı kapsamlı çalışmayı bekliyoruz. Samsun'a ikinci Millet Bahçesi'ne gerek yok. Planın içerisinde neler yer alıyor, yada ne yapılmak isteniyor kimse bilmiyor. Başkana çağrı yapıyoruz; Meclise getirsin. Samsun'un hayrına herşeye destek veririz. Millet Bahçesi uygulamasında yarın birgün önümüze farklı uygulamalar çıkabilir. Daha sonra göreve gelecek belediye başkanı farklı bir uygulamalar getirebilir. Millet Bahçesi'ne karşı değiliz ama burası Samsun'un vitrini konumunda. Raporun çıkmasını bekliyoruz. Bizimde itirazlarımız olacak "açıklamasını yaptı.

Başkan Mustafa Demir

Haber: Zekeriya FIRAT