HHALK Göçmen Kaçakçılığının İzini Sürdü

TAKİP ET

Yakakent İlçesi'nde belediyenin gri  pasaportla yurt dışına götürdüğü 68 kişiden 63'ünün geri dönmemesinin yankıları sürüyor. Göçmen kaçakçılığının izini süren gazetemiz ekibi, Belediye Başkanı Kıyma'ya tüm çabalarına rağmen ulaşamadı

Güneydoğu Anadolulu kişilerin festival adı altında hizmet pasaportuyla yurt dışına kaçmalarına sebebiyet verdiği için İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni verdiği Yakakent Belediyesi'nde 'göçmen kaçakçılığının izini sürdük'. Gazetemiz Yazarı İsmail Başaran, tüm çabasına rağmen yetkililerle görüşemedi. Belediyede tam bir sessizlik hakim. 

Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı'nın, yurt dışına götürülüp geri dönmeyen kişilerle ilgili şüphesi sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya durumu bildirmesiyle başlatılan müfettiş soruşturmasıyla ortaya çıkan göçmen kaçakçılığının yankıları sürüyor. Gazetemiz Yazarı İsmail Başaran, Yakakent'te hem vatandaşlarla görüştü, hemde ilçede araştırma yaparak, yurtdışına gidenlerin ilçeyle bağlantılarının olup olmadığını  sorguladı. 

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI YURT DIŞINA GİTMİŞ

Haklarında  soruşturma açılan AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve Yardımcısı Hüseyin Yiğit ve hiçbir yetkiliye ulaşamayan Başaran, Yakakent Belediyesi'ne giderek, yetkililerle görüşmek istedi ancak başarılı olmadı. Belediyede Başkan Kıyma'nın ilçe dışında olduğu belirtilirken, AK Parti İlçe Başkanı'nın da yurt dışında olduğu öne sürüldü. Başkan Kıyma tarafından görevden alındığı öne sürülen ve uzman kadrosuna atanan eski başkan yardımcısı Hüseyin Yiğit'te ortalarda görülmüyor. 

YAKAKENTLİLER GAZETEMİZ HABERİNDEN ÖĞRENMİŞ

Yazarımız İsmail Başaran, çok kişiyle görüştüğünü ama vatandaşların gönderilenleri tanımadığını belirterek, yetkililerin de bu konuda sessiz kaldığını söyledi. Başaran, "İşin ilginç tarafı, belediye başkanı Kıyma'ya etkinlikler için yurt dışına kafile götürmesi için belediye meclisi yetki vermiş ama kimse  kimler götürüldü  sorgulamamış. Gazetemiz olayı ortaya çıkarınca, herkes şaşkına döndü. Şimdi tüm Yakakent bu konuyu konuşuyor. İlçede konuşmayan tek kesim ise belediye yetkilileri. Tam bir sessizlik hakim. Ama anlaşılan tek gerçek, Yakakentlilerden bile bu geziler saklanmış adeta. Kimsenin haberi bile yok. Herkes gazetemizden öğrendi" dedi. 

Yakakent Belediyesi sessizliğe büründü

Gazetemiz göçmen kaçakçılığının izini sürüyor. Müfettişlerin soruşturması sürerken olayın odak noktası olan AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma'ya ya da başka bir yetkiliye ulaşamadık. Yazarımız İsmail Başaran, "Belediyede kimseler  konuşmuyor. Başkan yerinde yok" dedi. 

Haber: İsmail BAŞARAN