Hırsızlardan Bıkan Samsunlu Esnaf, Otomobilini Zincire Vurarak Tedbir Aldı

TAKİP ET

Samsun'da 30 yıldır kumaşçılık yapan Alaattin Atıcı, otomobilinden çalınan kumaşlar üzerine çözüm buldu: Arabasını zincire vurdu! Hırsızlara karşı caydırıcı bir önlem olarak kullandığı ilginç yöntemle Atıcı, mallarını koruma altına aldığını belirtiyor.

Samsun'un İlkadım ilçesinde 30 yıldır kumaşçılık yapan esnaf Alaattin Atıcı, otomobilinden çalınan kumaşlar karşısında çaresizlik yaşamak yerine yaratıcı bir çözüm buldu. 2000 model aracını korumak için ilginç bir yönteme başvuran Atıcı, arabasını zincire vurarak hırsızlara karşı tedbir aldı.

Yaklaşık 10 metre uzunluğundaki zinciri önce kapı kollarında ustalıkla geçiren Atıcı, ardından bagaj ve kapıları sıkı bir şekilde sararak otomobilini asma kilitlerle kilitliyor. Bu alışılmadık güvenlik önlemi, hırsızların çalmaya yönelik niyetlerini caydırmak amacıyla uygulanan bir strateji olarak öne çıkıyor.

Atıcı, işyerinden götürdüğü kumaşların otomobilinden çalındığını belirterek, bu duruma karşı bir çözüm bulmak için böyle bir yönteme başvurduğunu ifade etti. Otomobilinin eski bir model olduğunu ve her anahtarın uyduğunu söyleyen esnaf, "Çay kaşığı da alsanız kapıyı açarsınız. Mallarımın eksildiğini gördüm. Aklıma böyle bir yöntem geldi. Zincir takmamdaki amacım biraz caydırıcı olsun istedim. Ondan sonra baktım ki ürünlerim daha çalınmıyor. İyi ki de yapmışım." dedi.

Esprili bir üslupla konuşan Atıcı, "Arabaya binerken, inerken beni uğraştırmıyor. 10 dakikamı alıyor. Zevkle yapıyorum. Gelen zinciri görsün ki eğer çalmaya niyeti varsa caysın diye yaptım. Çalışsın, kazansın. Hazıra konmaya ne gerek var" diye ekledi. Esnafın bu özgün güvenlik önlemi, çevresinde ilgi uyandırarak hırsızlara karşı etkili bir çözüm olarak kendini gösteriyor.

samsun samsunlu esnaf otomobil zincir