Hürriyet Sağlık Sen OMÜ'de iş bırakabilir

TAKİP ET

Hürriyet Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Nermin Aydın, OMÜ'de sağlık çalışanlarından tetkik ve yatak fark ücretleri alınmaya devam edildiğini ileri sürerek, "Başvurumuzu yaptık. İş bırakma eylemi de gündemimizde "dedi.

Hürriyet Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Nermin Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde(OMÜ) görevli sağlık çalışanlarından tetkik ve yatak fark ücreti alınmaya devam edildiğini öne sürdü. 

AYDIN ÇAĞRI YAPTI 

Aydın, "Bizler bu konularla alakalı basın açıklamamızı yaptık. Kuruma gerekli dilekçelerimizi verdik. Bu konular çözümlenmediği takdirde iş bırakma dâhil tüm sendikal haklarımızı kullanacağımızı ifade ettik. İsimleri farklı olan hekim sendikalarının ortak hareketinden doğan kazanımlarına hepimiz şahit olduk. Bu kurumda yıllarca yetkili olan sendikanın kurum kurul idari kurullarına katılmayarak çalışanları mağdur ettiği gerçeğinden yola çıkarak onları ayırıyor ve bu kurumda üyesi olan sendika yetkililerine, 'birlikten kuvvet doğar' ilkesi gereğince bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin birlikte hareket edip ortak eylem kararları alalım. Yıllarca mağdur edilmiş Ondokuz Mayıs Üniversitesi çalışanı arkadaşlarımızın dertlerine derman olmaya çalışalım "dedi. 

hürriyet sağlık sen nermin aydın omü sağlık çalışanları