Hürriyetçi Sağlık Sen kuruldu 

TAKİP ET

Hürriyetçi Eğitim Sen'in ardından, sağlık ve sosyal hizmet kolunda faaliyet sürdürmek üzere Hürriyetçi Sağlık-Sen  kuruluşunu gerçekleştirdi. Genel Başkanı Muhammet Birinci olurken, Erdoğan Çakmak Genel Başkan Yardımcısı oldu. 

Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen Samsun Şubesi'nin kongresinde aday olmak istemesi üzerine dövülen eski başkan Levent Kuruoğlu, istifa edip Hürriyetçi Eğitim Sen’i kurmuştu. Kuruoğlu'nun dövülmesi sonrası Türk Sağlık Sen Samsun Şubesi'ne yeniden aday olmak isteyen Erdoğan Çakmak, can güvenliğinin olmaması gerekçesiyle başkan adaylığından vazgeçmişti. 

Daha önce sosyal medyadan paylaşım yaparak yeni bir sendikanın kuruluş sinyalini veren Erdoğan Çakmak, sağlık ve sosyal hizmet kolunda faaliyet sürdürecek Hürriyetçi Sağlık Sen'in   kurulduğunu kamuoyuna açıkladı. 21 kişiden oluşan kurucular kurulunda Genel Başkan Muhammet Birinci olurken, Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Çakmak oldu. 

SİYASETİN ARKA BAHÇESİ OLMAYACAĞIZ 

Sendikanın kuruluş manifestosunu kamuoyuna duyuran Çakmak, "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür' bir anlayışla, Türkiye Cumhuriyeti'mizin kuruluş felsefesine ve Atatürk ilkelerine bağlı kalarak, bağımsız sendikacılık yapmayı vazgeçilmez temel ilke olarak benimseyen bir kadro hareketi olarak yola çıktık. Hürriyetçilik her alanda şiarımız olacaktır. Özgürlük de, irade beyanı da kutsaldır. Hür ve eleştirel düşünceyi özümseyen, çok sesliliğe saygıyı garanti altına alan bir sendikal yapı için yola çıktık. Demokrasinin tüm kurum ve kurallarına işlerlik kazandırmayı teminat altına alacak bir teşkilatlanma modelini oluşturma arzusu ile bütünleşerek yola çıkıyoruz. Hiçbir şekilde siyasetin güdümünde olmayacağız, siyaset alanını ancak çalışanın sesini duyurma ve hak arama mecrası olarak göreceğiz "dedi. 
 
HEMŞİREYE SALDIRIYA KINAMA 

Çakmak, açıklamasında Başakşehir Çam Sakura Devlet Hastanesi'nde görevli 2 aylık hamile olan hemşirenin saldırıya uğramasını kınayarak, saldırganların en ağır cezayı alması için olayın takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.  Zekeriya FIRAT