Hüseyin Eroğlu'ndan örnek davranış

TAKİP ET

Yılport Samsunspor'u şampiyon yaparak futbol kamuoyunda büyük taktir kazanan başarılı teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, önemli bir sosyal sorumluluk projesine destek verecek.

HAYATIM SPORUN İÇİNDE GEÇTİ

Sağlıkta Kalite Derneği (SAĞKAL) ile işbirliği çerçevesinde 7 Mayıs Pazar günü startı verilecek Uluslararası İzmir Maratonu’nda kanserle mücadele eden kadınlar yararına koşacak olan Hüseyin Eroğlu, örnek bir projenin içinde yer alacak. Şimdiye kadar birçok sosyal sorumluluk projesine katıldığını ancak ilk kez böyle geniş kapsamlı bir projede yer alacağı için çok mutlu olduğunu ifade eden Hüseyin Eroğlu, “Hayatım hep sporun içinde geçti. Gerek yönettiğimiz takımlara, gerekse yetiştirdiğimiz sporculara başarıya giden yolda hep rol model olmaya dikkat ettim” dedi. Hüseyin Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

DERNEK ADINA KAMPANYA BAŞLATTI

“Bu kez de kanser tedavisi gören kadınlarımızın Umut Atölyesi Evleri’nde ücretsiz barınmalarını sağlamak amacıyla SAĞKAL Derneği adına bir kampanya açtım. http://ipk.adimadim.org/kampanya/CC100361 linki ile sayfama girerek, yapılacak bağışlarla birçok hastamıza çare olabiliriz diye düşünüyorum. Buradan toplanacak yardımla İzmir Bayraklı’da bir evi daha hizmete açacağız. Yardımın büyüğü küçüğü olmaz. Herkes gücü ölçüsünde destek olmalı.  Bu hayatta yere düştüğünde değil, ayağa kalkmaktan vazgeçtiğinde yenilirsin. Böyle bir projede SAĞKAL’ın dinamik isimleriyle birlikte olmaktan da gururluyum. Samsun’daki Şampiyonluk Kupası Töreni için İzmir’de olamayacağım, ama yarışa sanal olarak katılacağım.”

ÖRNEK ALINACAK BİR JEST YAPTI

SAĞKAL Yönetim Kurulu Başkan Op.Dr. Cüneyt Tuğrul, “STK’lar sivil toplumun vicdanıdır, Hüseyin Eroğlu hocamız, şampiyona yakışır örnek ve alkışlanacak bir jest yapmıştır. Hastalarımız ve gönüllülerimiz adına kendisine ve bağışçılarına şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

SAĞKAL DERNEĞİ 

9 Eylül 2005’te İzmir’de kurulan Sağlıkta Kalite Derneği (SAĞKAL), toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren meme kanseri, sağlıklı yaş alma ve sağlıkta kaliteli iletişim konularında çalışmalar yürütmektedir. Kahramanlar, Balçova ve Bornova’da bulunan Umut Atölyesi Evleri projesi sayesinde kanser tedavisi gören yüzlerce kadın hasta ve refakatçileri, hiçbir maddi karşılık beklenmeden tedavileri boyunca beslenme, temizlik, sosyal ihtiyaçları da dâhil olmak üzere misafir edilmektedir. SağKal, 2018’de AB Yerel STK’lar Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazanan Türkiye’deki 38 STK arasına girmiş, Valilik tarafından kampanya açma izni verilmiş, Adım Adım Derneği’ne üye, kısacası güven endeksi yüksek bir sivil toplum kuruluşudur ve 4. Umut Evi’ni Bayraklı’da açmaya hazırlanmaktadır. Davut AKTAŞ