Hüseyin Eroğlu'nun eski takımı Altınordu ateş hattında

TAKİP ET

Samsunsporun başarılı teknik patronu Hüseyin Eroğlu'nun uzun yıllar görev yaptığı Altınordu Kulübü, Spor Toto 1. Lig'de kalma umutlarını mucizelere bıraktı.

KÜME DÜŞERSE YAZIK OLUR

Yılport Samsunspor ile şampiyonluk sevinci yaşayan deneyimli çalıştırıcı Hüseyin Eroğlu, uzun yıllar görev yaptığı Altınordu’nun kümede kalmasının mucizelere bağlı olmasının üzüntüsünü yaşıyor. Futbolda her sonucun olabileceğini belirten Hüseyin Eroğlu, “Samsunspor ile önemli bir başarıya imza attık ve şampiyon olduk. Diğer tarafta da uzun yıllar hocalığını yaptığım ve önemli başarılara imza attığım Altınordu Kulübü var. Kümede kalmaları sadece kendi alacakları sonuca bağlı değil. Rakiplerinin de kaybetmesi gerekiyor. Umarım her şey istedikleri gibi olur. Türk futboluna ve dünya futboluna önemli yıldızlar kazandıran bir kulübün küme düşmesi çok yazık olur” dedi.

KADERİ RAKİPLERİNİN ELLERİNDE

Altınordu ligin son haftasında oynayacağı Çaykur Rizespor maçından galip ayrılsa bile, bu durum onların ligde kalması için yeterli olmayabilir. 36 puanı bulunan Erzurumspor veya 37 puanı olan Gençlerbirliği’nin de kazanmaları halinde yine lige veda edecek takım Altınordu olacak. Kırmızı-Lacivertliler’in kazanması durumunda diğer maçlardan çıkacak sonuçlara göre ikili, üçlü y ada dörtlü averaj ihtimalleri de devreye girebilir. 

AVERAJ SİSTEMİ DEVREYE GİREBİLİR

Altınordu (34), Gençlerbirliği (37) ve Altay'ın (37) üçlü averaja kalması halinde Başkent ekibi küme düşecek. Altınordu (34), Erzurumspor (36) ve Altay'ın (37) puan eşitliği durumunda Altınordu küme düşen takım olacak. Altınordu (34), Erzurumspor (36) ve Gençlerbirliği'nin (37) üçlü averaja kalması ihtimalinde Altınordu (-16) ile Gençlerbirliği (-9) arasında genel averaj devreye girecek. Altay (37), Gençlerbirliği (37), Erzurumspor (36) ve Altınordu'nun (34) dörtlü averaj olasılığında ise Gençlerbirliği küme düşen ekip olacak.