İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra vatandaşlara hitap etti ve 'Tüm hemşerilerimize ve 16 milyon İstanbulluya teşekkür ediyorum' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Mahalli İdari Yerel Seçimleri'nde yeniden başkan seçilmesinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek mazbatasını aldı. İmamoğlu, mazbata töreninin ardından Çağlayan Meydanı'nda açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, konuşmasına dün Beşiktaş'ta meydana gelen yangın faciasında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başladı. İmamoğlu, "Şehrimizin mazbatası hayırlı uğurlu olsun. Tüm hemşerilerimize ve 16 milyon İstanbulluya teşekkür ediyorum. Dün ne yazık ki çok talihsiz bir kaza yaşadık. Çok sayıda insanımızı kaybettik” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına da teşekkür eden İmamoğlu, "Onların çalışkanlıkları, bilgi ve tecrübeleriyle birlikte geleceğe daha da umutla bakıyorum. Onlara da başarılar diliyorum. Hem beş yıla teşekkür, hem de önümüzdeki beş yılda çok daha fazla çalışacaklar” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, seçimlerdeki itirazlara ve Van’da yaşanan olaylarla ilgili olarak, “İstanbul’un bazı ilçelerindeki sayımlar yapılıyor. Ama yapılan itirazlar reddediliyor. Van’da yaşanan tam bir garabet. Tüm bu hususları hassas bir şekilde takip ediyorum. Bu konuda demokrasiden, haktan, hukuktan ve adaletten yana olmaktan bu kardeşiniz asla vazgeçmeyecek. Ekrem İmamoğlu’nun işi, seçim bitti işim bitti değil, benim işim yeni başlıyor” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, konuşmasının ardından vatandaşları selamlayarak meydandan ayrıldı.

ekrem imamoğlu istanbul chp