İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Samsun'da

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sağanak yağış sonrası sel felaketi yaşayan Samsun'a geldi. Bakan, "Meteoroloji ve AFAD'ın uyarılarını takip edelim. Lütfen, dikkatli ve tedbirli olalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinesinde İçişleri Bakanı olarak atanan Ali Yerlikaya, sağanak yağış sonrası kent merkezi ve ilçelerde meydana gelen sel felaketi sonrası ayağının tozuyla Samsun'a geldi.

Gülsan Küçük Sanayi Sitesi bölgesinde incelemelerde bulunan Bakan Yerlikaya'ya, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, emekli olması beklenen SBB Genel Sekreteri İlhan Bayram ve Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın eşlik etti.

Bakan Ali Yerlikaya, "Yoğun yağış ve selden etkilenen Samsun'da Gülsan Küçük Sanayi Sitesi bölgesinde incelemelerde bulundum. Samsun'un yanı sıra Sinop, Kastamonu ve Amasya'da yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle maalesef iki vatandaşımız hayatını kaybetti. Bir vatandaşımız sele kapıldı. Arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor" dedi.
Yerlikaya, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ve Afad Başkanlığı'nın uyarılarını takip edelim. Lütfen, dikkatli ve tedbirli olalım. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Rabbim vatanımızı ve milletimizi her türlü afetten korusun" ifadelerini kullandı.